Noutăţile din orarul de iarnă la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

0 596

Pe 25 octombrie 2015, aviaţia a trecut la sezonul de iarnă 2015/2016, care este cuprins în intervalul 25 octombrie 2015 – 26 martie 2016. Odată cu această trecere, industria de transport aerian s-a adaptat la noul orar. Unele companii aeriene introduc rute noi, altele modifică orarul zborurilor, sunt companii care cresc frecvenţele sau le scad pe anumite rute etc. În strânsă legătură cu operatorii aerieni, aeroporturile se pregătesc şi ele pentru sezonul rece (acolo unde este cazul).aeroport-cluj

Odată cu începerea noului sezon de iarnă, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a anunţat şi modificările aduse de acesta.

Pe aeroport au fost întreprinse măsurile necesare pentru trecerea la exploatarea de iarnă. Astfel, toate tipurile de utilaje multifuncționale și echipamente, care acționează pe timp de iarnă pe platforma aeroportuară în operațiunile de degivrare și deszăpezire, au fost verificate pentru a se asigura funcționarea acestora în parametri optimi, corespunzători activității specific aeroportuare. Personalul operațional și tehnic a fost instruit și este pregătit de începerea sezonului de iarnă.

În programul de zbor al sezonului de iarnă 2015/2016 vor fi introduse noi destinații de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj:

Cluj – Dubai cu Wizz Air– zbor operat de compania aeriană WizzAir;
Cluj – Varsovia cu LOT – zbor operat de compania aeriană Lot Polish Airlines;
Cluj – Memmingen (Germania) cu Wizz Air – zbor operat de compania aeriană Wizz Air.

Din 15 noiembrie 2015, TAROM a crescut numarul zborurilor pe ruta Bucuresti – Cluj şi a crescut capacitatea de transport prin introducerea aeronavei Boeing 737 pe unele zboruri.

În prezent, Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj are in programul de operare 23 de destinaţii regulate, asigurând legătura aeriană cu 11 ţări din Europa şi Asia. Începând cu programul de vară sunt anunţate și puse în vânzare bilete pentru încă 6 destinații noi: Cluj – Liverpool si Cluj – Dublin cu Blue Air, Berlin, Doncaster Sheffield, Billund si Alicante cu Wizz Air.

(FOTO: Photoavia.net)

Leave A Reply

Your email address will not be published.