Noul avion rusesc lL-114-300 a efectuat primul zbor de test pe aerodromul din Jukovski. (video)

0 3.201

Pe 16 decembrie 2020, noul avion regional turbopropulsor IL-114-300 a efectuat primul zbor de test pe aerodromul Jukovski, de lângă Moscova.

Dezvoltatorul aeronavei este Ilyushin Aviation Complex (numit după S. V. Ilyushin), principala întreprindere a Diviziei de Transport Aviatic a UAC (United Aircraft Corporation) din cadrul Rostec State Corporation.

Zborul a fost efectuat de un echipaj cu experiență, format din Chief Pilot PJSC «IL», pilot de test clasa I, erou al Rusiei, Nikolai Kuimov, pilot de test clasa I, Dmitry Komarov și inginer de test de zbor clasa I, Oleg Gryazev.

În timpul zborului, echipajul a verificat modurile de funcționare ale sistemului electric, stabilitatea și manevrabilitatea aeronavei, precum și funcționarea sistemelor sale.

Principalele caracteristici ale aeronavei lL-114-300?

IL-114-300 este un avion turbopropulsor cu rază scurtă de zbor. Aeronava este fabricată pentru companiile aeriene cu acțiune locală, pentru zboruri în regiunile cu infrastructură slabă și cu condiții climatice dificile.

IL-114-300 poate fi utilizat pentru a asigura mobilitatea aeriană a populației din regiunile îndepărtate din Rusia (regiunea de Nord, Extremul Orient și Siberia).

Principalele caracteristici ale IL-114-300 sunt:

  • capacitatea maximă transport pasageri – 68 de locuri
  • sarcină utilă maximă – până la 6,8 tone
  • viteza de croazieră – 500 km / oră
  • raza de zbor cu sarcină utilă maximă (6,8 t) – 1400 km
  • autonomia fără încărcătură – 5000 km
  • altitudine de zbor – până la 7600 m

Aeronava este fabricată în colaborare cu principalii dezvoltatori ruși de sisteme și echipamente, principalele componente fiind furnizate de întreprinderile Rostec State Corporation.

Noul avion este echipată cu motoare turbopropulsoare TV7-117ST-01 proiectate și fabricate de JSC UEC-Klimov JSC (parte a JSC United Engine Corporation, Rostec State Corporation).

Puterea la decolare a motorului este de până la 3100 CP., care este mai mare în modurile de decolare și de croazieră în comparație cu nivelul de bază (TV7-117CM).

Cu excepția motorului, sistemul de propulsie include o nouă elice AV-112-114 și un nou sistem de control automat care utilizează un motor modernizat combinat și o unitate de control a elicei BARK-65SM. Acest sistem de control permite maximizarea potențialul motorului și al elicei, sporind eficiența sistemului de propulsie.

IL-114-300 este echipat cu un sistem digital de zbor și navigație care asigură decolarea și aterizarea în condiții meteorologice corespunzătoare categoriei ICAO Cat. II.

Leave A Reply

Your email address will not be published.