blank

Noul Airbus A350-1000 Cathay Pacific va fi alimentat cu biocombustibil pe zborul spre Hong Kong

Compania aeriană Cathay Pacific este recunoscută pentru folosirea biocombustibilului pe anumite zboruri de livrare ale aeronvelor sale. Inclusiv primul Airbus A350-1000 va fi alimentat cu biocombustibil pe zborul spre Hong Kong.

0 532

Cathay Pacific își onorează angajamentul ferm față de eco-eficiență, planificând să utilizeze biocomubistibil pe zborul de livrare al primului Airbus A350-1000, care va zbura de la Toulouse la Hong Kong.

Airbus A350-1000 Cathay Pacific va fi alimentat cu biocombustibil

Cathay Pacific a plasat o comandă fermă pentru 20 de aeronave Airbus A350-1000, care vor fi livrate pe parcursul următorilor patru ani. Prima aeronavă va părăsi sediul din Toulouse pe data de 19 iunie, iar alte 7 avioane vor fi livrate până la finele acestui an. Toate aeronavele Airbus A350-1000 Cathay Pacific vor folosi combustibil alternativ pe zborurile spre casă, un proiect susținut și de partenerii companiei, Airbus și Total. Vă reamintim și strategiile de eco-eficienţă la Airbus.

Cathay Pacific a folosit combustibil alternativ la prima livrare a unui Airbus A350-900, în anul 2016. Până la momentul de față, un număr de 22 de astfel de aeronave au fost livrate, care au fost alimentate în proporție de 10% cu biocombustibil.

bio-eficienta-cathay-pacific

Cathay Pacific este primul transportator aeriană din lume cu investiții într-o companie de biocarburanți. În anul 2014, a devenit investitor al companiei americane Fulcrum BioEnergy Inc., care are ca scop transformarea deșeurilor în biocarburant pentru avioane.

În luna mai 2018, Fulcrum BioEnergy Inc. a început săpăturile pentru prima fabrică de combustibil alternativ la scară comercială, în Nevada. Când instalația va începe să funcționeze, în anul 2020, va produce peste 10 milioane de galoane de biocombustibil pe an. Cathay Pacific va fi una dintre primele companii aeriene care vor utiliza biocarburantul produs de această fabrică.

Leave A Reply

Your email address will not be published.