fbpx Noile condiții de intrare în Croația: prezentarea unui test negativ de tip PCR pentru COVID-19

Noile condiții de intrare în Croația: prezentarea unui test negativ de tip PCR pentru COVID-19

1 422
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Autoritățile croate au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Croația, în contextul pandemiei de COVID-19.

La data de 14 decembrie 2020, Autoritatea Națională de Protecție Civilă din Republica Croația a prelungit, până la data de 15 ianuarie 2021, decizia privind obligativitatea cetățenilor străini care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, de a prezenta la intrarea pe teritoriul Republicii Croația un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării sau de a efectua un test PCR după intrarea în Republica Croaţia, pe cheltuială proprie, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ.

Noile condiții de intrare în Croația

Acesta trebuie efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării pe teritoriul croat sau a efectuării unui test molecular (PCR) după intrarea în Republica Croaţia, cu obligația de a intra în autoizolare până la primirea unui rezultat negativ. Noile măsuri sunt în vigoare până la data de 15 ianuarie 2020.

Lista unităților în care pot fi efectuate testele moleculare (PCR) pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea în Republica Croația poate fi consultată la pagina de internet: https://www.koronavirus.hr/. Costul pentru efectuarea unui test variază între 70 și 200 euro și va fi suportat de către solicitant.

Excepții de la aplicarea noilor măsuri

Sunt exceptate de la aplicarea noilor măsuri, respectiv prezentarea la intrarea în Republica Croația a unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau efectuarea acestuia ulterior sosirii, următoarele categorii de persoane:

  • angajaţii care prestează servicii esenţiale, inclusiv angajaţii în domeniul sanitar, lucrătorii transfrontalieri şi sezonieri, elevii, studenţii şi stagiarii transfrontalieri, cu obligația ca durata șederii pe teritoriul Republicii Croația sau în afara teritoriului croat să nu depășească 12 ore;
  • personalul navigant şi transportatorii;
  • diplomaţii, personalul organizaţiilor internaţionale şi persoanele invitate de organizaţii internaţionale, personalul militar, ofiţerii de poliţie, personalul protecţiei civile şi personalul umanitar;
  • persoanele care călătoresc pentru motive esenţiale legate de familie sau afaceri, inclusiv jurnaliștii;
  • persoanele aflate în tranzit, cu condiția ca durata tranzitului să nu depășească 12 ore;
  • pacienții transportați pentru motive de sănătate urgente sau esențiale.

Informații suplimentare privind categoriile de persoane exceptate de la noile măsuri adoptate de autoritățile croate se regăsesc pe pagina de internet a Ministerului croat de Interne.

1 comentariu
  1. […] Noile condiții de intrare în Croația: prezentarea unui test negativ de tip PCR pentru… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.