Noile condiții de călătorie în Germania: test de COVID-19 negativ sau auto-izolare pentru cei ce călătoresc din 7 județe din România.

3 38.483

UPDATE 9 august 2020: Mesajul oficial transmis de Ministerul Afacerilor Externe!Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii zilei de 7 august a.c., autoritățile Republicii Federale Germania au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale diplomatice, anterior deciziei de revizuire a condițiilor de intrare in Republica Federala Germania. 

7 județe din România, pe lista de risc a Germaniei

Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august a.c.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania. 

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. In schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii in Germania, se va dispune masura auto-izolarii pana la primirea rezultatului testului. 

Știrea inițială 8 august 2020: Pe 7 august, Germania a actualizat lista țărilor și regiunilor de risc. Printre acestea se regăsesc și 7 județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț,   Ialomița, Mehedinți şi Timiş. Noile măsuri au intart în vigoare la data aprobării de autoritățile din Germania – 7 august 2020.

Noile condiții adoptate de Germania pentru zonele de risc

Informații cu privire la noua măsură de actualizare a „zonelor de risc“ prin includerea în listă a unor județe din România sunt disponibile la: (lista completă și actualizată a zonelor de risc).

  • Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19,  efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.
  • Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.
  • Măsura auto-izolării la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ  COVID-19, efectuat cu cel mult 48  de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura auto-izolării până la primirea rezultatului testului. 
  • Deasemenea persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv din județele deja menționate), sunt obligate să completeze un formular de localizare a cărei variantă în limba engleză –  Public Health Passenger Locator Form.

Rămâne în continuare limitată intrarea persoanelor din zonele de risc stabilite de Institutul Robert Koch și care se referă în principal la state terţe (non-UE şi non-SEE). Lista completă și actualizată a zonelor de risc.

3 Comentarii
  1. BOGDAN says

    Pai parca Nelu Tătaru zicea ca e dezastru în București, Prahova, Argeș, Dâmbovița. Sau asta doar ca acolo nu e PNL?
    Vad ca nemții zic cu totul altceva.

Leave A Reply

Your email address will not be published.