NASA a operat primul zbor de test cu aeronava complet electrică eVTOL a Joby Aviation

0 54

NASA a operat primul zbor de test cu aeronava complet electrică eVTOL a Joby Aviation, ca parte a campaniei naționale Advanced Air Mobility (AAM) a agenției. Aceste teste se desfășoară până vineri, 10 septembrie, la baza de zbor a Joby Aviation, din California.

Este pentru prima dată când NASA a testat o aeronavă eVTOL ca parte a campaniei. În viitor, avioanele eVTOL ar putea servi drept taxiuri aeriene pentru cele mai aglomerate orașe și zonele înconjurătoare, adăugând un alt mod de transport pentru deplasarea persoanelor și a mărfurilor.

Obiectivul NASA a fost de a colecta performanța vehiculului și datele acustice pentru a fi utilizate în modelarea și simularea conceptelor viitoare de spațiu aerian. Acest test va ajuta la identificarea lacunelor din reglementările și politicile actuale ale Administrației Aviației Federale pentru a ajuta la încorporarea aeronavelor AAM în Sistemul Național de Spațiu Aerian.

Campania AAm va avea loc în mai multe locații pe parcursul mai multor ani.

În timpul acestei runde de testare, NASA a colectat date de pe avionul eVTOL al lui Joby. Cu datele obținute, NASA va pregăti campania națională AAM pentru a executa primul set de teste, cunoscut sub numele de NC-1, programat pentru 2022, cu scenarii de zbor mai complexe și alte vehicule din industrie.

Echipa a implementat instalația de acustică mobilă și a montat peste 50 de microfoane pentru a măsura profilul acustic al aeronavei în diferite faze ale zborului. Un alt element al testării a inclus asigurarea faptului că intervalele externe care participă la NC-1 respectă protocoalele pentru testarea viitoare prin stabilirea unei linii de bază pentru participare.

Atunci când va fi complet integrat în spațiul aerian național, AAM va oferi un sistem eficient și accesibil pentru transportul de pasageri și mărfuri și va putea fi utilizat și în alte scopuri, precum drone de livrare pachete, taxiuri aeriene și vehicule de transport medical.

AAM este un sistem de aviație care cuprinde dezvoltarea și desfășurarea aviației în moduri inovatoare. Campania Națională AAM este gestionată de proiectul Advanced Air Mobility al NASA, care intenționează să fie un catalizator comunitar pentru dezvoltarea și validarea conceptelor și soluțiilor la nivel de sistem pentru AAM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.