blank

Motorul unui ATR 72 FARNAIR s-a oprit (video)

2 774

În seara aceasta, o aeronavă ATR 72, ce aparţine companiei de cargo elveţiene FARNAIR, a aterizat pe Aeroportul Otopeni fără un motor. În timpul unei curse de verificare, unul dintre motoare s-a oprit, aşa că echipajul a cerut turnului de control să-i permită revenirea pe aeroportul „Henri Coanda” Otopeni.

Aeronava a fost adusă la sol fără probleme, chiar dacă procedura cere ca echipajele de intervenţie să fie în alertă. Aeronavele de tip ATR sunt echipate cu 2 motoare turbopropulsor, cu elice. Chiar dacă un motor se opreşte, aceste avioane au posibilitatea de a zbura şi într-un motor până la cel mai apropiat aeroport. Pentru că puterea de tracţiune era dezvoltată doar de un motor, aeronava a venit la aterizare într-un uşor balans, conform procedurilor.

Traficul aerian nu a fost perturbat din cauza acestui incident.

Situaţia este însă mai delicată. Aeronava ATR 72 FARNAIR tocmai ieşise dintr-un control general ce a avut loc în hangarele TAROM, la Bucureşti. O comisie verifică şi analizează incidentul!

2 Comentarii
  1. Claudiu says

    Da, iar in mai un ATR 42-500 YR-ATA a venit de la Satu Mare pana la Otopeni intr-un singur motor, fara sa se fi auzit nimic in presa. Ceva nu e in regula la ei.

  2. Sorin says

    Claudiu, se poate! Avioanele sunt facute sa si planeze:). Ideea de mai sus tinea si de faptul ca avionul abia iesise din service! Era un zbor de rutina si verificare!

Leave A Reply

Your email address will not be published.