Motor dezintegrat în zbor / Un Airbus A380 Air France a aterizat de urgență

Un incident aviatic, mai puțin obișnuit, a avut loc astăzi pe zborul AF66. Motorul 4 al unui Airbus A380 Air France a pierdut capacul de admisie, ceea ce a dus la o aterizare neplanificată în Canada.

0 2.014

UPDATE 1.10.2017: Aeronava a aterizat în siguranță la ora 15:42 (GMT) / 18:42 (ora României), iar piloții și echipajul de cabină instruiți și pregătiți pentru a face față unor incidente neprevăzute au finalizat fără probleme procedura de aterizare.

După aterizare, pasagerii au fost asistați de echipe expediate la locație și urmează să fie transferați spre destinația lor finală, Los Angeles.

Pentru a se asigura că toți cei 497 de pasageri ai zborului AF066 ajung la destinație, Air France a decis imediat să trimită două aeronave pentru a-i prelua. În cursul acestei dimineți, un Boeing 737 închiriat de Air France pentru preluarea pasagerilor și o aeronavă Air France Boeing 777-300 au putut transporta pasagerii spre destinația finală.

În prezent, Air France împreună cu Biroul de Investigare a Accidentelor Aviatice din Franța (BEA) și producătorul de aeronave Airbus investighează cauzele incidentului.

Vă reamintim că aeronava Airbus A380 Air France, care opera zborul AF66 pe ruta Paris – Los Angeles, a aterizat în regim de urgență în Goose Bay, Canada. Acest lucru s-a întâmplat din cauza dezintegrării motorului 4.

motor-dezintegrat-A380-Air-France-2
motor-dezintegrat-A380-Air-France-1

Motorul 4, un Engine Alliance GP7200, a pierdut capacul de admisie. În urma incidentului, piloții au luat decizia să aterizeze la Goose Bay, Canada. La 15:42 UTC a fost operată o aterizare în deplină siguranță pe pista 26.

Aeroportul Goose Bay, Canada (YYR) este primul aeroport alternativ și omologat să preia un Airbus A380 în caz de urgență de pe continentul nord-american.

Motorul 4 al aeronave Airbus A380 Air France

După aterizare, ARFF a raportat daune la marginea aripii, deasupra motorului 4. În plus, carcasa motorului 4 s-a dezintegrat. Fotografiile par să arate că întregul ventilator lipsește.

Airbus-A380-Air-France

Aeronava implicată este de tipul Airbus A380 cu înregistrarea (F-HPJE). Este un avion tânăr, având doar 7.4 ani. A fost livrat în mai 2011. Este configurată în 4 clase: 9 locuri la First Class, 80 de locuri la Business Class, 38 de locuri la Premium Economy și 389 de locuri la Economy. Propulsia este asigurată de 4 motoare Engine Alliance GP7200.

În urma incidentului, nu au fost raportate victime! Încă o dovadă că nu trebuie să vă panicați în astfel de situații. Chiar și cu un motor avariat, aeronava a putut fi adusă la sol în deplină siguranță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.