Ministrul Turismului din Bulgaria sprijină operatorii din turism cu fonduri în valoare de 4.9 milioane de EURO

0 211

32 de touroperatori din Bulgaria vor fi eligibili pentru un ajutor de stat în valoare de 4,8 milioane EUR. După cum a subliniat Ministerul Turismului, scopul grantului este de a ajuta sectorul turismului să se redreseze după aproape doi ani de inactivitate din cauza pandemiei de COVID-19.


Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Turismului din Bulgaria, valoarea totală a ajutorului de stat este de 4.9 milioane de euro, pentru care au fost depuse 139 de cereri – 32 dintre acestea fiind aprobate și alte 73 respinse.

În plus, două cereri au fost retrase înainte ca comisia să aibă șansa să le examineze, acestea din urmă fiind pregătite în conformitate cu cerințele schemei de ajutor de stat reglementate de Comisia Europeană.

„Fondurile alocate după decizia Consiliului de Miniștri sunt în valoare de 4.897.349 euro și se încadrează în limitele bugetului măsurii aprobate anterior de Comisia Europeană din 22 martie 2022. Fondurile alocate sunt pentru 139.825 de turiști străini care au folosit charterele pentru excursii turistice organizate de la 1 iunie 2021 până la 14 mai 2022”, se arată în comunicatul de presă.

Asta înseamnă o subvenție de 35 EURO/pasager/segment zbor. Ajutorul se acorda pentru fiecare loc ocupat de un turist, doar pentru zborurile cu o capacitate de 100 sau mai multe locuri. Ministrul Turismului, Hristo Prodanov, a dezvăluit anterior că Bulgaria va primii aproape șase milioane de turiști în vara lui 2022, aceștia fiind din: Polonia, România, Ungaria, Germania, Serbia, Israel, Republica Cehă și Regatul Unit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.