fbpx Condiții de călătorie în Malta: test negativ de COVID-19 pentru toți cei ce călătoresc din România

Condiții de călătorie în Malta: test negativ de COVID-19 pentru toți cei ce călătoresc din România

1 588
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Ministrul responsabil cu sănătatea publică notifică faptul că, în temeiul articolului 2 alineatul (1) din Regulamentul privind testele obligatorii pentru anumiți călători, lista țărilor menționate în același regulament este în curs de revizuire.

Orice călător, care ajunge în Malta din oricare dintre țările enumerate în lista revizuită indicată mai jos, trebuie să prezinte un test negativ PCR COVID-19 efectuat cu cel mult șaptezeci și două (72) de ore înainte de sosirea în Malta.

Călătorii, care sosesc în Malta din oricare dintre țările menționate și nu reușesc să facă un astfel de test, pot fi supuși testării în Malta și intră în carantină.

Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu

Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, actualizată la data de 11 decembrie 2020, în vigoare de la  data de 13 decembrie 2020 (lista se actualizează periodic): Andora, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Confederația Elvețiană, Republica Cehă, Estonia, Franța (toate aeroporturile, cu excepția aeroporturilor din Ile de France, Charles de Gaule și Orly), Germania (toate aeroporturile, cu excepția Baden-Wurttenberg), Grecia (cu excepția Attiki), Iordania, Indonezia, Irlanda, Italia (cu excepția aeroporturilor din Sicilia și Sardinia), Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Monaco, Maroc, Olanda (toate aeroporturile), Polonia (toate aeroporturile), Portugalia (toate aeroporturile, cu excepția Madeira și Azore), România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania (toate aeroporturile, cu excepția Insulelor Canarie), Suedia, Thailanda, Tunisia, Turcia, Tunisia, Ungaria, Uruguay și Vatican.

Persoanele care sosesc din statele/zonele cu cod portocaliu trebuie să prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în limba engleză, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Republica Malta, în caz contrar aceștia având obligația fie de a efectua un test, fie de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Această notificare privind lista revizuită a țărilor intra în vigoare din 13 decembrie, la miezul nopții.

Trebuie completate două formulare

La intrarea pe teritoriul maltez este necesară completarea a două formulare. Acestea sunt disponibile la https://www.maltairport.com/declarationforms/:

1) Declarația Călătorului – Travel Declaration Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf

2) Formular de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

1 comentariu
  1. […] Malta solicită test negativ de COVID-19 pentru toți cei ce călătoresc din România […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.