Condiții de călătorie în Malta: test negativ de COVID-19 pentru toți cei ce călătoresc din România

1 1.358

CONDIȚIILE DE CĂLĂTORIE ÎN REPUBLICA MALTA SE APLICĂ TUTUROR PERSOANELOR, INDIFERENT DACĂ AU FOST SAU NU VACCINATE ÎMPOTRIVA COVID-19.

Ținând cont de noile tulpini ale virusului SARS-CoV-2, nu sunt permise călătoriile neautorizate între Republica Malta și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Brazilia și Africa de Sud. 

Cetățenii maltezi și cetățenii altor state cu rezidență în Malta pot călători în Malta în baza unei autorizații de intrare în acest stat. Documentul trebuie solicitat la adresa de e-mail: [email protected]

Persoanele care au obținut autorizație de întoarcere în Republica Malta din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Brazilia și Africa de Sud au obligația de a prezenta un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de sosirea pe teritoriul maltez și de a se supune următoarelor măsuri la sosire: testare moleculară tip PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2, carantină pentru o perioadă de 14 zile, precum și repetarea testului tip PCR între a 5-a și a 7-a zi de carantină.

Lista statelor/zonelor cu care Malta a reluat cursele aeriene (lista se actualizează periodic): Andorra*, Australia, Austria*, Belgia*, Bulgaria*, Canada*, Republica Cehă*, China, Republica Coreea, Cipru*, Croația*, Confederația Elvețiană*, Danemarca, Estonia*, Finlanda, Franța*, Germania*, Grecia*, Hong Kong, Macao, Taiwan (considerând faptul că acestea aparțin de China), Iordania*, Islanda, Indonezia*, Irlanda*, Italia*, Japonia*, Letonia*, Liban*, Liechtenstein*, Lituania*, Luxemburg*, Monaco*, Maroc*, Olanda*, Noua Zeelandă, Norvegia, Polonia*, Portugalia*, România*, Rwanda, San Marino*, Slovacia*, Slovenia*, Spania*, Suedia*, Thailanda*, Tunisia*, Turcia*, Emiratele Arabe Unite, Ungaria*, Uruguay* și Vatican*.

Atenție! Statele marcate cu * sunt incluse în lista statelor/zonelor cu cod portocaliu, pentru care este necesară prezentarea unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 (în caz contrar fiind necesară efectuarea acestuia după sosire sau intrarea în carantină timp de 14 zile). Consultați recomandările de mai jos!

Persoanele care, anterior sosirii în Malta, au petrecut cel puțin 2 săptămâni într-unul din statele de mai sus care nu sunt marcate cu *, nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu vor fi supuse măsurii de carantină, cu excepția cazurilor suspecte de COVID-19, situație în care este necesară efectuarea unui test.

Este permisă intrarea pe teritoriul Republicii Malta exclusiv persoanelor care provin dintr-unul din statele de mai sus, care vor dovedi că au petrecut cel puțin 14 zile pe teritoriul unuia dintre aceste state și care nu au tranzitat teritoriul unui stat care nu a fost inclus în listă.

Lista statelor/zonelor cu cod portocaliu. în vigoare începând cu data de 13.02.2021 ora 0:00 (lista se actualizează săptămânal): Andora, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Croația, Cipru, Confederația Elvețiană, Republica Cehă, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Iordania, Indonezia, Irlanda, Italia* (cu excepția aeroporturilor din Sardinia și Sicilia, inclusiv a celor care sosesc din portul Pozzallo din Sicilia), Japonia, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Monaco, Maroc, Olanda, Polonia, Portugalia (toate aeroporturile, cu excepția Madeira și Azore), România, San Marino, Slovacia, Slovenia, Spania (toate aeroporturile, cu excepția Insulelor Canare), Suedia, Thailanda, Tunisia, Turcia, Tunisia, Ungaria, Uruguay și Vatican.

Persoanele care sosesc din statele/zonele cu cod portocaliu trebuie să prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, redactat în limba engleză, efectuat cu maxim 72 de ore anterior sosirii în Republica Malta, în caz contrar aceștia având obligația de a efectua un test la sosirea pe aeroport sau în portul maritim sau de a se supune măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Italia* – pasagerii care sosesc din aeroporturile din Sardinia și Sicilia au obligația de a prezenta la sosire autorităților medicale/sanitare, respectiv la check-in în portul maritim din Pozzallo, Sicilia, Italia, următoarele 2 declarații completate:

1) Declarația Călătorului – Travel Declaration Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/07/Public-Health-Travel-Declaration-Form-2020_RZA_updated.pdf

2) Formular de localizare a pasagerului – Passenger Locator Form

https://mia-prod-s3-cdn.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/06/Public-Health-Passenger-Locator-Form.pdf

Atenție! Declarațiile false constituie faptă penală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.