Maldive a înregistrat o redresare a sectorului turistic de la începutul anului.

0 938

Maldive a înregistrat o redresare a sectorului turistic, cu 147.744 sosiri turistice înregistrate de la începutul anului până pe 17 februarie, în comparație cu luna ianuarie 2020 când destinația a înregistrat 177.140 de vizitatori.

În prezent, cei mai mulți turiști care sosesc în Maldive vin din Rusia și India. De asemenea, Franța, Germania, Kazahstan, România, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit și Statele Unite se află în topul țărilor.

Maldive a lansat operațiunea de vaccinare împotriva Covid-19.

Președintele, Ibrahim Mohamed Solih, și prima doamnă, Fazna Ahmed, au fost primii care au primit dozele de vaccin, alături de alți oficiali guvernamentali. Începând cu 10 februarie, 20.161 de persoane au fost vaccinate în Maldive.

Ministerul turismului a lansat o inițiativă de vaccinare a lucrătorilor din sectorul turistic pentru a crea un scenariu sigur pentru industrie. În prezent, sunt deschise peste 140 de resort-uri, peste 330 de pensiuni și 11 hoteluri.

În acest moment există 27 de companii aeriene care leagă Maldivele de restul lumii.

Deși nu există carantină obligatorie pentru pasagerii care sosesc, toți turiștii trebuie să completeze un formular, o declarație de sănătate online în termen de 24 de ore înainte de plecarea din țară și să prezinte un rezultat negativ al unui test PCR de Covid-19, efectuat cu cel mult 96 de ore înainte de plecare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.