Lista galbena a României a fost actualizata pe 4 februarie 2021. Maldive a intrat pe lista galbenă.

38 28.513

Update, 4 februarie, ora 22:00: A fost aprobată Hotărârea nr. 7, care vine să completeze Art. 2 din Hotărârea nr. 6.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 4 februarie 2021, Hotărârea numărul 6. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Lista galbena a României

Lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 6 din 04.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

*(date publicate de ECDC joi 4 februarie 2021 pentru perioada 18 – 31 ianuarie 2021)

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1

La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

(2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.

(3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului. Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Printre țările adăugate pe lista galbenă regăsim: Maldive, Liban, Republica Dominicană, Rusia, Belarus, Belgia, Tunisia.

Hotărârea nr. 6

38 Comentarii
 1. Roxana says

  Care sunt tarile prevazute la art. 1 , pentru care este valabil testul COVID NEGATIV la intrarea in România?

  1. Sorin Rusi says

   Toata lista galbena!

   1. Roxana says

    Deci se poate intra don Italia test Covid negativ si nu se mai face carantina?

    1. Sorin Rusi says

     Din ce intelegem, se face si carantina.

     1. Roxana says

      Si Atunci la ce ar servi testul Covid?! :/

     2. Sorin Rusi says

      Dubla masura, asa cum se intampla in cazul UK. Asa cum solicita si alte tari UE.

 2. A&C says

  Guvern de r… Se compara ei cu Germania sau Italia … guvernul lu papuc ..va gândiți acum sa vă scoateți banii dați pt vaccinuri ..pt ce naiba aveți nevoie de test daca băgați oamenii în carantină nesimțiți măgari ce sunteți

  1. Sorin Rusi says

   Multe alte tari europene aplica aceleasi masuri. Nu le inventeaza Romania. Sunt si ele implementate in corelatie cu alte tari.

 3. ana says

  de când se aplica?

  1. Sorin Rusi says

   Lista galbena intra in vigoare din 5 februarie. Prezentarea testului de COVID se aplica din 12 februarie.

 4. ana says

  Pentru tarile nou adaugate, din ce data se aplica?

  1. Sorin Rusi says

   5 februarie, 18:00, pentru carantină. Insa partea cu testul de COVID intra in vigoare pe 12 februarie, ora 00:00

   1. Leo says

    Si eu vreau sa vin în Ro, dar mi se pare puțin exagerat, test la intrare, test după 8 zile și alt test la reîntoarcerea în Italia. Nu vreau sa fac un calcul pt ca nu este cazul.
    Nu am venit în tara de 1 an, dar trebuie sa vin pt ca mi a expirat C.I si trebuie să-mi depun dosarul de pensionare. Exista vreo speranța sa se renunțe la carantina sau la test in următoarea perioada? De unde vin e este zona galbena.

  2. Elena says

   Si daca esti in tranzit si ai test negativ facut tot se sta in carantina daca pleci din Uk si ajungi in Romania ?

   1. Izabela says

    Buna ziua.
    Sotul a facut test pe 11 februarie, a plecat in Franta pe 12. Are bilet pe 15 la ora 8. Trebuie sa intra in caratina cand ajunge?
    Mersi

    1. Sorin Rusi says

     Vorbiti cu DSP pentru particularitati

 5. Mihai Nastase says

  Se poate intra in Romania cu test antigen daca vin din Uk ? Am programare la test dar vreau sa stiu sigur ca merge cu antigen covid 19 test.

  1. Sorin Rusi says

   Pai pentru UK se pare ca raman in vigoare ca si pana acum masurile existente.

 6. Maria says

  Inteleg din articol ca hotararea intra in vigoare din 5 feb., de la ora 18. Pentru cei care aterizeaza maine la ora 19, cum se aplica hotararea?

  1. Maria says

   Am vazut raspunsul mai sus. Multumim!

  2. Sorin Rusi says

   Se intra in carantina daca se vine din zona galbena, dar fara obligativitatea prezentarii testului de COVID, masura care va intra in vigoare din 12 februarie.

 7. Mihai says

  Nu înțeleg…. Dacă vin din UK stau sau nu in carantina? Sunt confuz ca văd excepție persoanelor venite din Marea Britanie

  1. Sorin Rusi says

   Pentru persoanele venite din Marea Britanie se aplica tot ce s-a stabilit in ianuarie 2021, adica va fi ca si pana acum. Test + carantina, fara a beneficia de unele exceptii.

 8. Alex says

  Ca si in alte tari exista anumite exceptii de la carantina. Exemplu belgia ..daca stai 48 de ore ..sau esti personal din aviatie.in Romania exista asa ceva ?

  1. Sorin Rusi says

   Da, asa cum zice aliniatul 2 sau 3…Sau cum zice Hotarera Nr.7. Studiati celelalte hotarari.

 9. Fery says

  Daca merg DIN Germania in Romania si am testul PCR negativ mai fac caratina?

  1. Sorin Rusi says

   Da. Testul va fi necesar dupa 12 februarie, ora 00:00. Pana atunci puteti veni si fara test, dar carantina se face.

 10. ali says

  Buna, stiu ca partea cu testul intra in vigoare pe 12.02 dar unde scrie in hot? in caz ca ma importuneaza cineva la aeroport

 11. Miki says

  Daca vin cu masina personala din Cehia (tara galbena) in Romania si declar adresa de izolare la Bucuresti, de cand incepe carantina? Vin din Praga…strabat Slovacia si Ungaria si intru pe la Nadlac, ceea ce inseamna ca, cel mai probabil. in jur de 22:00-23:00 voi ajunge la Rm. Valcea. Trebuie sa continui drumul spre Bucuresti, dupa aproape 18 ore de condus sau pot ramane sa dorm acolo noaptea si pornesc din nou la drum dimineata (cand nu sunt restrictii de circulatie)? De cand intra in vigoare cele 14 zile de izolare? Momentul intrarii in tara sau momentul cand ajungi la adresa? Si esti obligat sa mergi direct la adresa de izolare…nu de alta dar poate vrei sa dormi o ora doua, ca esti rupt de oboseala.

  1. Sorin Rusi says

   Luati legatura cu DSP. Ei va iau in evidenta si va comunicate toate informatiile necesare pentru cazul dumneavoastra.

 12. Vitonescu Flavius says

  Daca vin cu masina personala din Germania in Romania in data de 15.02.2021 si fac testul de covid in Germania , inainte cu cate ore pot sa il fac si in Romania intru in carantina? Cum pot sa procedez ca sa nu intru in carantina ?

  1. Sorin Rusi says

   Nu intrati in carantina doar daca va incadrati la exceptiile mentionate de Hotararea 6 si 7. In rest, carantina se aplica pentru toti cei ce sosesc din zona galbena + testul PCR negativ. E o dubla masura! Luati legatura cu DSP!

 13. Blanca says

  Moldavia está dentro de la lista amarilla? Donde podemos mirar los paises que estan dentro de la lista amarilla? Gracias

 14. Horatiu says

  Daca am avut virusul acum 1 luna, mai trebuie sa fac carantina?

  1. Sorin Rusi says

   Conform exceptiilor, ar trebui sa nu mai faceti. Dar cel mai bine va raspunde DSP Romania.

 15. Marinela says

  La ce perioada de timp se actualizează lista?
  Mai sus scrie lista este publicata pe 4 Februarie 2021 valabila pentru perioada 18 – 30 Ianuarie 2021.

  1. Sorin Rusi says

   Pista din 4 februarie prezinta indicii epidemiologici prezentati de ECDC pe cifrele din 18-30 ianuarie. Lista ramane in vigoare pana la data la care va fi actualizata. Nu exista o perioada clara. Poate fi la saptamana sau al doua saptamani, depinde de eventualele evolutii…

Leave A Reply

Your email address will not be published.