blank

Mahan Air va fi interzisă în Germania începând cu ianuarie 2019

0 879

Din cauza presiunilor exercitate de guvernul american, Germania a decis să interzică compania aeriană Mahan Air, Iran, în Germania.

În prezent, transportatorul aerian iranian zboară de 6 ori pe săptămână spre München și Düsseldorf. Interdicția ar urma să fie aplicată din ianuarie 2019.

Anul 2018 a fost unul instanbl pentru Iran. În urma sancțiunilor reimpuse de administrația Trump, Iranul a înregistrat o instabilitate economică și politică severă.

Germania interzice Mahan Air

Mai multe companii aeriene au renunțat la rutele spre Iran. În același timp, Mahan Air și Iran Air au fost nevoite să renunțe la numeroase rute spre Asia și Europa.

Oficialii americani au trimis omologilor germani câteva informații îngrijorătoare cu privire la Mahan Air. Se presupune că această companie aeriană ar avea legături cu Corpul Gărzii Revoluționare din Iran, o entitate militară aflată pe lista terorismului american din 2017.

În cadrul operațiunilor comerciale normale, compania Mahan Air zboară spre 60 de destinații din Europa, Africa, Asia și Orientul Mijlociu. Deține o flotă formată în principal din Airbus A300 și A340.

Și este una dintre puținele companii aeriene cu Boeing 747-300 în serviciul comercial. Din păcate, embargoul impus Iranului îngreunează procesul de modernizare al flotei.

Rămâne de văzut dacă și alte guverne din Europa vor interzice operațiunile Mahan Air. Franța, Grecia, Spania, Turcia, Serbia, Cipru, Italia și Regatul Unit au în prezent rute spre/din Teheran. Dacă toți vor impune o interdicție similară, Mahan Air riscă să intre în faliment.

Leave A Reply

Your email address will not be published.