MAE face un anunț cu privire la vigneta pentru cetățenii români care doresc să călătoreasă în Bulgaria!

0 764

MAE recomandă insistent cetățenilor români care călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria să țină cont de faptul că, potrivit legislației bulgare, vigneta electronică trebuie achiziţionată ÎNAINTE de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria. Achiziţionând vigneta electronică din timp, înainte de intrarea în Bulgaria, sunt evitate amenzile și turiștii se pot bucura de o vacanță fără incidente!Vigneta electronică poate fi achiziționată online prin intermediul site-ului https://web.bgtoll.bg/ (cu versiune și în limba română – https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica) sau prin intermediul aplicației pentru telefoane mobile corespondente BGTOLL.

De asemenea, vigneta electronică mai poate fi achiziționată, în numerar, la sediile regionale ale Agenției ”Infrastructura Rutieră” şi prin intermediul aparatelor de autotaxare de tip bancomat. O repartizare grafică a acestora poate fi regăsită la link-ul următor!

La achiziționarea vignetei electronice BG prin transfer bancar, aceasta va fi activată după aproximativ trei zile lucrătoare, din cauza procedurilor specifice sistemului bancar de confirmare a plăților. În cazul achitării cu card bancar, activarea vignetei electronice BG se va produce după câteva minute (mai multe informaţii pe această temă la link-ul oficial).

Respectați legislația în vigoare pentru o vacanță liniștită!

Leave A Reply

Your email address will not be published.