Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

COVID-19 Daily – 12 iulie 2021: Irlanda deschide pub-urile și restaurantele pentru vaccinați; Belgia cercetează cazul unei femei de 90 de ani care a murit după ce s-a infectat cu două variante de COVID-19; Italia se teme de al patrulea val cu COVID-19 după EURO 2020!

0 231

Continuăm seria articolelor COVID-19 Daily în care prezentăm pe scurt cele mai importante știri cu privire la pandemia cu noul coronavirus. Astfel, Irlanda intenționează să deschidă pub-urile și restaurantele pentru vaccinați. Belgia cercetează cazul unei femei de 90 de ani care a murit după ce s-a infectat cu două variante de COVID-19. Italia se teme de al patrulea val cu COVID-19 după meciurile de la EURO 2020! Hai să vedem noutățile de astăzi!

  • Se așteaptă ca premierul britanic Boris Johnson să confirme ridicarea restricțiilor din Anglia începând cu 19 iulie. Johnson a lăsat să se înțeleagă că: „Trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea, pentru a nu ne anula progresul în suprimarea noului coronavirus”.
  • Președintele francez, Emmanuel Macron, este așteptat să vorbească despre creșterea recentă a numărului de noi cazuri cu varianta Delta. Informațiile din presa franceză spun că Franța intenționează să introducă vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.
  • În Belgia, o femeie de 90 de ani a murit după ce a fost depistată cu două variante de COVID-19 în același timp. Oamenii de știință din Belgia documentează moartea femeii, dar încă nu s-a stabilit dacă infecția a jucat un rol în deteriorarea rapidă a stării de sănătate a pacientului. Acesta ar fi fost unul dintre primele cazuri de infectare cu două variante de coronavirus în același timp.

Italia a câștigat Campionatul European de Fotbal

  • Italia a câștigat Campionatul European de Fotbal. Meciurile și toată atmosfera din jurul EURO 2020 au fost mai intense după aproximativ 1.5 ani de pandemie. Însă nu trebuie să uităm că Italia a fost puternic lovită de noul coronavirus în perioada februarie – iunie 2020. În prezent, autoritățile din Italia monitorizează evoluția pandemiei în țară. Se așteaptă ca noi focare să apară după ce italienii au participat în număr mare la meciurile EURO 2020.
  • Ungaria raportează o creștere de 57% a numărului de noi infecții înregistrate în 24 de ore față de aceeași zi de acum o săptămână. În weekend au fost raportate trei decese și 73 de cazuri în spitale. Nu se știe câte dintre acestea sunt cu varianta Delta.
  • Primul ministru al Cehiei , Andrej Babis, a anunțat un interval mai scurt între prima și a doua doză de Pfizer, într-un efort susținut de combatere a răspândirii variantei Delta. De joi, a doua doză va fi administrată după 21 de zile, în scădere de la 34 de zile, anterior fiind de 38 până la 42 de zile. Pfizer este cel mai frecvent vaccin administrat în țară. Peste o treime din populație, aproximativ 3,8 milioane de oameni, sunt acum complet vaccinați. Alte 1,4 milioane de persoane au primit prima doză.
  • Spania a introdus mai multe regiuni din Cehia pe lista cu risc ridicat din cauza variantei Delta. Cei ce călătoresc, în special, din zonele Praga și Boemia Centrală trebuie să prezinte un test PCR / antigen făcut cu cel mult 48 de ore sau un certificat de vaccinare.
Leave A Reply

Your email address will not be published.