blank

Lumina Sfântă va fi adusă în România cu avionul, direct de la Ierusalim!

0 227

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an. O delegație a Patriarhiei Române va aduce Lumina din Țara Sfântă, sâmbătă, 15 aprilie. Ulterior, de la Otopeni, Lumina Sfântă va călători în toată țara.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional Otopeni”, anunță Patriarhia Română.

Biserica Sfântului Mormânt, recunoscută și sub numele de Biserica Sfintei Învieri, este în cartierul creștin din Orașul Vechi al Ierusalimului. Este recunoscută încă de la începutul epocii bizantine. Astăzi, acest monument istoric este identificat ca fiind locul unde a avut loc răstignirea lui Iisus Hristos și este una dintre principalele destinații de pelerinaj din lume.

Lumina Sfântă este considerată de creștinii ortodocși a fi o minune care se întâmplă în fiecare an la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paștelui Ortodox. Mulți o consideră cea mai veche minune anuală atestată a lumii creștine.

Sfânta Lumină se aprinde pe Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos în Sâmbăta Mare, după ora 12.30, în timpul slujbei Vecerniei. Pogorârea Sfintei Lumini este o minune dumnezeiască necuprinsă de mintea noastră, care are loc în fiecare an, în Sâmbăta Mare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.