blank

Lufthansa păstrează tradiția și zboară în costume tradiționale de Oktoberfest

0 399

Lufthansa păstrează tradiția de a zbura în costume tradiționale – chiar dacă Oktoberfest-ul din München nu poate avea loc anul acesta. Ca un omagiu adus celebrului festival folcloric mondial, nouă însoțitori de zbor vor decola din München spre Charlotte în SUA cu Airbus A350 pe 22 septembrie, și spre Denver, pe 3 octombrie.

În același timp, Lufthansa sărbătorește și 20 de ani de la primul zbor de la Frankfurt la Denver, și 5 ani în de la primul zbor de la München la Denver.

Anul acesta, echipajul Trachtenc va călători în Europa mai frecvent decât în ​​anii precedenți: pe 15 septembrie a zburat de la München la Málaga și pe 18 septembrie, începutul inițial al München Wiesn, va zbura spre Funchal. Echipajul Trachtencrew al Lufthansa CityLine opereazî pe aproximativ 40 de zboruri în Germania și Europa. În perioada 20 septembrie – 3 octombrie, vor zbura spre Copenhaga, Dublin, Alicante și Sofia, printre alte destinații, precum și spre Münster/Osnabrück, Bremen, Paderborn și Dresda.

Ca și în anii precedenți, costumele tradiționale ale echipajelor Lufthansa au fost proiectate de Angermaier, companie specialistă în costume din München. Dirndl-ul Wiesn al însoțitorilor de zbor este albastru închis, cu șorț gri-argintiu, în timp ce bărbații poartă pantaloni scurți din piele cu o vestă albastru închis în aceeași țesătură ca și dirndl. Este o tradiție ca și personalul de serviciu pasageri alLufthansa să-i întâmpine pe pasageri în dirndl și costum tradițional în timpul sezonului Wiesn.

Delicii bavareze la bord și în saloanele Lufthansa

Începând cu data de 15 septembrie, la bordul clasei Business, pe rutele europene, vor fi servite delicatese speciale din München ca parte a Degustării Heimat. În funcție de durata zborului, o gustare cu o cremă Obatzter și ardei la grătar într-un fel de mâncare fierbinte, un filet de porc afumat ușor sau găluște de pâine prăjită cu un ragu de ciuperci. Întotdeauna va fi inclusă și o pâine tradițională specială pentru a merge cu felul de mâncare.

Saloanele Lufthansa din München continuă, de asemenea, tradiția anilor anteriori. În Senator și Business Lounges, pasagerii pot alege între preparate tipice bavareze, cum ar fi Hendlhaxn cu varză sau salată bavareză de cartofi. În Lounge-ul First Class, decorat festiv, este creat chiar un mic meniu Wiesn.

Tradiția zborurilor Trachten. Primele zboruri în costum tradițional au avut loc în 1957 și chiar de atunci au încântat pasagerii Lufthansa din întreaga lume. Ideea a fost reluată din nou în 2006, când primul zbor a plecat spre New York. De atunci, echipajele Lufthansa Trachtencrew au zburat spre 25 de destinații internaționale, din China până în Japonia, India și SUA. De asemenea, au fost adăugate destinații în întreaga Europă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.