Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Jet Airways are în plan reluarea operațiunilor în primul trimestru din 2022

0 89

Jet Airways din India are în plan reluarea operațiunilor și intenționează să relanseze zboruri programate în primul trimestru al anului 2022.

Transportatorul va începe cu serviciile interne pe ruta Delhi (DEL) – Mumbai (BOM), potrivit consorțiului Jalan-Kalrock care deține compania aeriană. Jet își propune să repornească zborurile internaționale pe distanțe scurte în al doilea sau al treilea trimestru al anului 2022.

Jet Airways a fost un jucător important pe piața indiană înainte de a înceta operațiunile, în aprilie 2019, când nu și-a mai putut îndeplini obligațiile de plată. După o căutare îndelungată pentru noi investitori, oferta consorțiului Jalan-Kalrock a fost selectată de creditori, în octombrie 2020. Un tribunal a aprobat planul de preluare și de relansare a companiei aeriene în iunie 2021.

Compania aeriană va avea sediul în Delhi, dar va avea și o prezență semnificativă în Mumbai.

Cu toate acestea, sunt încă sarcini semnificative de finalizat înainte ca compania aeriană să poată începe zborurile. Transportatorul lucrează cu autoritățile pentru a-și revalida certificatul de operator aerian. Jet s-a întâlnit și cu autoritățile aeroportuare pentru a aranja alocarea sloturilor, infrastructura aeroportului și parcarea aeronavelor peste noapte.

Multe dintre sloturile aeroportuare internaționale și interne ale Jet au fost redistribuite către alte companii aeriene. La începutul acestui an, autoritățile indiene au declarat că a durat atât de mult până când Jet a anunțat reluarea operațiunilor, încât acum este dificil să se desfășoare redistribuția. Ministerul Aviației din India a spus că a trecut prea mult timp pentru ca Jet Airways să recupereze sloturile, acestea nefiind active deținute de companiile aeriene.

Un alt pas vital este negocierea cu locatorii pentru a obține aeronave, căci aproape toată flota inițială a Jet a fost recuperată de locatori. În prezent, transportatorul intenționează să se relanseze cu o nouă flotă și va închiria o flotă de la „principalii locatori de avioane la nivel mondial”. Scopul este de a ajunge la 100 de aeronave în cinci ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.