Lufthansa continuă greva şi vineri – 7 septembrie

0 433

Lufthansa a început sezonul grevelor. După o primă întrerupere a activităţii timp de câteva ore vineri, 31 august, la Frankfurt şi o nouă acţiune de protest marţi, 4 septembrie, la Frankfurt, Berlin şi Munchen, sindicatul UFO a ameninţat cu o nouă grevă mai amplă, de 24 de ore, vineri – 7 septembrie, în cazul în care compania nu va accepta o mediere în privinţa revendicărilor salariale.

Potrivit unui comunicat al UFO publicat miercuri seara, activitatea va fi întreruptă vineri pe aerporturile din Frankfurt – principalul nod aerian al companiei şi al treilea aeroport european, Berlin, Munchen, Düsseldorf, Stuttgart şi Hamburg. Practic, Lufthansa va anula două treimi din zborurile programate în această perioadă. (via mediafax.ro)

Clienţii Lufthansa vor putea găsi informaţii privind zborurile pe site-ul de Internet al companiei – lufthansa.com.

Greva are la bază o cerere pentru creşterea salariilor cu 5% în 15 luni şi retroactiv, începând cu 1 ianuarie, pentru a recupera întârzierile generate de trei ani de stagnare. UFO se opune, de asemenea, folosirii personalului navigant interimar în avioanele Lufthansa.

Compania a propus o creştere a salariilor cu 3,5 la sută, renunţarea la concedierile din cauze economice, la contractele cu durată nedeterminată şi la folosirea personalului interimar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.