blank

Lufthansa anulează toate zborurile din Frankfurt și Munchen

0 2.264

Sindicatul Verdi a cerut angajaților din sectorul public de pe aeroporturile Frankfurt/Main, München, Stuttgart, Hamburg, Dortmund, Hanovra și Bremen să organizeze o grevă de o zi întreagă vineri, 17 februarie 2023.

Ca urmare a anunțului grevei, aeroporturile din Frankfurt și München, printre altele, suspendă operațiunile regulate de pasageri pentru vineri. În consecintță, Grupul Lufthansa este, din păcate, forțat să-și suspende operațiunile de zbor la huburile sale germane din Frankfurt și München, în special pentru ziua din 17 februarie, anulând în total peste 1.300 de zboruri.

Grevă la aeroporturile din Germania

Lufthansa a informat deja pasagerii afectați de anulări și, acolo unde este posibil, oferă conexiuni alternative și rezervări pe calea ferată. În plus, clienții sunt rugați să verifice din timp starea zborului lor pe lufthansa.com și în aplicația Lufthansa.

„Regretăm impactul enorm al acestei greve de avertisment care se desfășoară în detrimentul pasagerilor noștri. Nu suntem parte la negocierile colective și nu avem nicio influență asupra acesteia – cu toate acestea, pasagerii noștri și noi suntem masiv afectați. Mai mult decât atât, 1.300 de anulări de zboruri pentru companiile aeriene ale Grupului Lufthansa arată încă o dată cât de vulnerabil și fragil este sistemul de transport aerian în fața unor greve”, a declarat Michael Niggemann, membru al Comitetului Executiv și Chief Officer Human Resources & Infrastructure Lufthansa Group.

Lufthansa se așteaptă ca operațiunile de zbor să revină în mare parte la normal încă de sâmbătă, 18 februarie 2023.

Greve eligibile și care nu sunt eligibile pentru compensații financiare

De menționat că pasagerii afectați de Lufthansa zboruri anulate nu sunt eligibili pentru compensațiile financiare de până la 600 de euro. Greva nu este organizată de personalul companiilor aeriene. În schimb pasagerii au dreptul la rerutare, reprogramare, rambursare, eventual cazare până la următorul zbor pe care au fost reprogramați.

Conform drepturilor pasagerilor aerieni, există și situații când grevele pot fi eligibile pentru compensațiile financiare cu valoare de până la 600 EURO. Aici facem referire la grevele organizate de angajații companiilor aeriene. Există un precedent în care o instanță europeană a decis că aceste greve sunt eligibile pentru compensații pentru că ele țin de companiile aeriene și pot fi evitate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.