blank

Cele mai bune stațiuni de schi din Europa

0 805

Europa are unele dintre cele mai bune stațiuni dedicate sporturilor de iarnă. De zeci de ani, acestea găzduiesc milioane de turiști care doresc să schieze, să practice multe alte sporturi de iarnă și vor să se bucure de zăpadă. Sunt stațiuni din Franța, Italia sau Elveția ideale pentru vacanțe de lux.

Stațiunile de schi de iarnă din Alpii și Dolomiții Europei sunt legendare, nu numai pentru schiul superb, ci și pentru satele alpine și orașele stațiuni pline de celebrități. În munții Italiei, Franței, Elveției și Austriei, veți găsi unele dintre cele mai bune stațiuni de schi din lume.

Cele mai bune stațiuni de schi din Franta, Italia, Elveția

Dacă sunteți în căutarea unor destinații inedite unde să vă încercați talentul de schior, mai jos aveți cinci dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa.

Val Thorens, Franța

FOTO: https://ro.ski-france.com/

Val Thorens – Franța este una dintre cele mai bune stațiuni de schi din Europa și una dintre cele mai votate stațiuni de turiști într-un clasament al europeanbestdestinations.com. Această stațiune sărbătorește 50 de ani de la înființare, fiind unele dintre cele mai tinere stațiuni de schi din Europa. Val Thorens se poate mândri cu un sezon de șase luni fără pauză.

În fiecare iarnă, Val Thorens și personalul profesionist fac tot posibilul pentru a oferi turiștilor experiențe magice. O viziune comună, „LIVE UNITED” care este scrisă de 50 de ani și are un singur scop: să creeze experiențe unice, festive și sportive. La 2300 de metri altitudine, Val Thorens se angajează să inoveze și să creeze amintiri unice. Nu veți găsi aici „tradițional”, pentru că Val Thorens nu a fost niciodată o stațiune tradițională.

Val Thorens este una dintre puținele stațiuni europene aflate la cele mai înalte altitiduini, iar domeniul schiabil numără peste 600 kilometri de pârtii. Stațiunea a fost întotdeauna inovatoare și a căutat să dezvolte noi tehnologii care să îmbunătățească siguranța, confortul și bunăstarea turiștilor săi.

Pentru a ajunge în Val Thorens, se recomandă să zburați la Aeroportul Lyon Saint Exupery din Lyon, iar apoi să luați trenul sau autocarul sau cu mașina închiriată.

Zboruri București – Lyon cu Wizz Air!

Courchevel, Franța

Courchevel este cea mai mare și mai faimoasă dintre cele mai multe stațiuni de schi interconectate cunoscute sub numele de Les Trois Vallées (Trei Văi), care formează cel mai mare domeniu schiabil din Europa. Pe lângă cei 150 de kilometri de pârtii alpine pe care puteți să ajungeți prin intermediul a 60 de teleschiuri ale Courchevel, acestea sunt interconectate cu un domeniu schiabil de peste 600 de kilometri de pârtii interconectate, plus patru ghețari. Întreaga zonă este răspândită pe 10 vârfuri, cu altitudini de peste 2.500 de metri.

Anual, zăpada ajunge până la 4 metri grosime, însă echipamentele moderne ajută la întreținerea pârtiior, iar tot domeniul schiabil este practicabil mereu. Zona este recomandă aventurierilor, celor ce doresc să schieze și pe trasee neconvenționale, dar și familiilor cu copii. Există numeroase pârtii dedicate începătorilor.

Zboruri București – Lyon cu Wizz Air!

Zermatt, Elveția

Zermatt, Elveția

Cu domeniu schiabil aflat la altitudini de până la 3.900 de metri, stațiunea Zermatt din Elveția se află la cea mai mare altitudine din Alpi. Având ca fundal reperul emblematic al Matterhorn-ului, Zermatt și versanții învecinați lui sunt în fruntea listelor de dorințe ale majorității schiorilor.

Zermatt este cunoscut pentru pârtiile sale lungi, dintre care unele se termină chiar în sat. Matterhorn Glacier Ride, care a fost deschisă pentru sezonul 2019, este cea mai înaltă telecabină din lume și transportă 2.000 de schiori pe oră până la ghețar. La o altitudine de 3.883 de metri, ghețarul face posibil schiul pe tot parcursul anului.

Pentru schiorii mai puțin experimentați, Wolli’s Park, aflat în vârful funicularului Sunnegga, oferă un teren mai blând, cu aceleași priveliști uluitoare. Fața de sud a Matterhorn este în Italia, iar schiorii experimentați pot schia ambele țări într-o singură zi, schiând peste Pasul Theodul și coborând pe sistemul de trasee italian.

În Zermatt, Elveția, se poate ajunge cu trenul sau cu mașina personală. Cel mai apropiat aeroport este cel din Zurich.

Zboruri București – Zurich cu SWISS!

Val d’Isere, Franţa

Val-d’Isère este o comună din estul Franței, situată în departamentul Savoie, în regiunea Ron-Alpi. Este o importantă stațiune montană, ce formează împreună cu comuna vecină Tignes un important domeniu schiabil cu 131 de piste cu o lungime totală de 300 km.

Împărțind o vale înconjurată de vârfuri de peste 3.000 de metri, Val d’Isère și Tignes oferă 300 de kilometri de pârtii deservite de peste 150 de teleschiuri. Acesta cuprinde vastul Espace Killy, numit după medaliatul de aur olimpic, Jean-Claude Killy, originar din Val d’Isère.

Cea mai mică altitudine a domeniului este la 1.550 de metri, iar cea mai înaltă este la 3.450 de metri, ceea ce ajută la menținerea sezonului deschis până în luna mai. De obicei, puteți schi pe ghețarul Pisaillas în iunie sau iulie. Orașul în sine este atrăgător, fără mașini și cunoscut pentru restaurantele sale bune.

Cele mai apropiate aeroporturi sunt Annecy și Chambery, la 136 kilometri și respectiv 140 km. La aproximativ 180 de kilometri se află Geneva.

Zboruri București – Geneva cu Wizz Air!

Cortina d’Ampezzo, Italia

blank
Cortina d’Ampezzo, Italia

Înaltul Dolomiților italieni, cele cinci vârfuri zdrențuite ale Cinque Torri oferă orașului Cortina D’Ampezzo un cadru frumos, precum și un domeniu schiabil superb. După ce aici s-au ținut Jocurile Olimpice de iarnă din 1956, Cortina a devenit stațiunea preferată a pasionaților de sporturile de iarnă. Deși acum are o clientelă mult mai largă, încă mai are magazinele șic și locurile de divertisment elegante.

Cortina este departe de a fi singură în Dolomiți, unde o sumedenie de stațiuni împart un singur Dolomiti Superski Pass care oferă acces la teleschiurile și traseele tuturor. Aceasta include stațiuni mai mici, mai intime, cum ar fi Val Gardena, unul dintre numeroasele orașe de schi din văile adiacente dintre vârfurile cunoscute sub numele de Gruppo del Sella.

Instalațiile pe cablu și teleschiurile leagă aproape 400 de kilometri de pârtii de schi interconectate,. Întreaga zonă a fost numită Patrimoniu Mondial UNESCO.

În Cortina d’Ampezzo se poate ajunge cu trenul sau mașina personală. Cel mai apropiat aeroport este cel din Treviso – Veneția.

Zboruri București – Veneția Treviso cu Wizz Air și RYANAIR!

Leave A Reply

Your email address will not be published.