Lockdown parțial în Polonia: sunt interzise călătoriile în scop turistic până pe 29 noiembrie.

0 552

Din 7 noiembrie, Polonia a adoptat o nouă serie de măsuri restrictive în lupta cu noul coronavirus. Cu alte cuvinte, Polonia a adoptat lockdown parțial până pe 29 noiembrie 2020.

Masca a devenit obligatorie în spațiile publice

Masca a devenit obligatorie în spațiile publice, inclusiv în autobuze, tramvaie și trenuri, autoturisme (atunci când se călătorește cu persoane cu care nu se locuiește zilnic), magazine, bănci, piețe și oficii poștale, cinematografe și teatre, cabinete medicale, clinici, spitale, saloane de masaj, biserici, școli, universități, clădiri publice, inclusiv în birouri. Este obligatorie respectarea distanțării fizice în spațiile publice de cel puțin 1,5m.

Între orele 8:00 și 16:00, de luni până vineri, copiii cu vârsta de până la 16 ani se pot deplasa doar însoţiţi de un părinte sau tutore. Această regulă nu se aplică atunci când copilul merge sau se întoarce la/de la școală, precum și în weekend.

Persoanelor vârstnice (peste 70 de ani) li se recomandă să evite deplasărilor

Persoanelor vârstnice (peste 70 de ani) li se recomandă să evite deplasărilor, cu excepția desfășurării de activități profesionale, exercitării sau participării la activități religioase și pentru safisfacerea nevoilor zilnice.

În mall-uri vor fi deschise numai magazinele cu produse alimentare, cosmetice, produse medicale și farmaceutice, produse de renovare și construcții, articole pentru animale, ziare.

Din 7 noiembrie și până la 29 noiembrie, în magazinele cu o suprafață mai mică de 100 de metri pătrați va putea sta o persoană la 10 metri pătrați, iar în magazinele mai mari o persoană la 15 metri pătrați.

Ore pentru vârstnici: De luni până vineri, de la 10:00 la 12:00, numai persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani le este permis accesul în magazine, farmacii şi oficii poștale.

Facilitățile hotelurilor sunt disponibile în perioada 7-29 noiembrie 2020 numai pentru persoanele care călătoresc în scop de afaceri. Activitatea restaurantelor este suspendată. Este posibilă desfăşurarea de servicii constând în pregătirea și servirea de alimente pentru a fi preluate și livrate.

Este extins până la data de 29 noiembrie 2020 învățământul la distanță pentru elevii din clasele IV-VIII și cei din școlile secundare, precum şi pentru studenți. De asemenea, începând cu 9 noiembrie se introduce învățământul la distanță și pentru elevii claselor I-III. Programul grădinițelor și al claselor preșcolare din școlile primare rămâne neschimbat.

Competițiile sportive, activitățile sportive și evenimentele sportive sunt organizate fără participarea publicului.

Ceremoniile religioase

Atât la ceremoniile desfăşurate în spaţii închise, cât şi la cele din aer liber, este obligatorie păstrarea distanţei de 1,5 m şi purtarea măştii. Din 7 noiembrie și până la 29 noiembrie, în biserici prezenţa maximă admisă este de 1 persoană pe 15 m2.

Mai multe informații pe site-ul MAI!

Leave A Reply

Your email address will not be published.