blank

Livery nou şi rebranding pentru American Airlines (foto / video)

3 932

American Airlines, a 3-a mare companie aeriană din Statele Unite, a început procesul de rebranding. După perioada şifonată din ultimii 2-3 ani, transportatorul american umblă puţin la imagine. Începe cu anunţarea unui nou livery pentru aeronave şi cu un nou logo.

american_airlines_noul_livery
American Airlines – livery nou
American Airlines - livery vechi
American Airlines – livery vechi

După 45 de ani, American Airlines a renunţat la schema cromatică cu dungile roşii, albe şi albastre pictate de-a lungul fuselajului şi la vulturul de pe coada aeronavelor. Noul livery îmi place foarte mult, este fresh, cu steagul Statelor Unite pe coadă şi noul logo pictat pe fuselaj. Nici vulturul nu a dispărut complet, doar că apare sub altă formă în logo.

Povestea noului livery American Airlines

Rebranding-ul se va putea observa şi pe uniforma însoţitorilor de bord, în aeronave, la ghişeele American Airlines, în aeroporturi etc. Primele aeronave pictate şi prezentate în noul livery au fost 2 Boeing-uri, un 777-300ER şi un 737-800. Ambele avioane sunt noi şi vor intra în programul operaţional de la finalul acestei luni.

Boeing 777-300ER sub noul livery American Airlines

Spotul publicitar American Airlines

Schimbarea livery-ului nu aduce American Airlines pe profit imediat, iar procesul de rebranding este mult mai complex. În următoarea perioadă ar fi bine să vedem noi servicii pentru pasageri şi modernizarea celor existente. Pentru a putea concura cu granzii Delta Air Lines şi United, American Airlines trebuie să fuzioneze cu US Airways cât mai repede. Să nu uităm că American Airlines se află încă sub protecţia legii falimentului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.