KLM zboara in Australia pentru a repatria cetateni olandezi

0 1.263

Începând cu 2 aprilie, KLM va opera zboruri de repatriere a cetățenilor olandezi din Australia. Aproximativ 2000 de olandezi, care au rămas blocați în Australia, vor fi transportați spre Amsterdam, Olanda. KLM operează aceste zboruri în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al Olandei. După 20 de ani, KLM a aterizat la Sydney.

În vremurile acestea de criză, companiile aeriene operează zboruri de repatriere. KLM a operat zeci de zboruri speciale și mii de olandezi s-au întors acasă. Iar în următoarele zile, KLM va zbura la ”capătul Pământului” pentru a repatria 2000 de olandezi.

KLM zboara in Australia

Boeing 777-200ER (PH-BQK)

Primul avion KLM, care a ajuns în Australia după 20 de ani, este Boeing 777-200ER (PH-BQK). Acesta a decolat pe 2 aprilie (ora 08.50) de la Aeroportul Internațional Schiphol – Amsterdam și a operat zborul KL809 spre Kuala Lumpur. Apoi a continuat spre Sydney, operând zborul KL827. A aterizat pe 4 aprilie, la ora locală 17:17. Pe 5 aprilie, aeronava va decola spre Amsterdam via Kuala Lumpur (escală tehnică de realimentare). Conform planului, va ajunge la Amsterdam pe 6 aprilie.

În perioada 6-10 aprilie, KLM va mai opera câteva zboruri între Amsterdam și Kuala Lumpur. Partenerul Malaysia Airlines va transporta cetățenii olandezi din Australia și Noua Zeelandă în Kuala Lumpur și de acolo vor fi transferați pe un zbor KLM spre Amsterdam.

În acest moment, mii de olandezi sunt blocați prin diferite locuri ale lumii, iar autoritățile din Olanda fac tot posibilul să le asigure zborurile de repatriere în colaborare cu diferiți parteneri, inclusiv KLM.

Leave A Reply

Your email address will not be published.