KLM introduce wi-fi in avioanele dedicate zborurilor europene

0 103

KLM introduce wi-fi in avioanele dedicate zborurilor europene. Compania aeriană a început instalarea tehnologiei Wi-Fi pe o serie de aeronave din flota Boeing 737. Acum, pasagerii se pot familiariza cu utilizarea internetului pe zborurile KLM din Europa. Primul Boeing 737-800 a fost deja echipat pentru a oferi acest serviciu.

Pentru a realiza acest lucru, KLM a colaborat cu compania de comunicații Viasat, care va furniza și întreține tehnologia necesară. Echipamentul Wi-Fi Viasat va fi instalat pe un total de optsprezece aeronave Boeing 737-800. Instalațiile vor fi montate pe cele 18 aeronave până la sfârșitul anului, conform proramului stabilit.

Conexiunile la internet sunt posibile prin conectarea dispozitivelor de pasageri direct la satelitul european al Viasat. În timpul zborului, KLM oferă o gamă de trei pachete de internet: Mesagerie, Surf și Stream:
– mesageria permite pasagerilor să trimită și să primească gratuit mesaje prin WhatsApp, Facebook Messenger, WeChat etc.
– cei care doresc să folosească mai multe date, pot plăti o taxă și pot selecta fie Surf, fie Stream.
– clienții pot alege pachetul care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Cei care doresc să vizioneze filme ar trebui să aleagă Stream, în timp ce Surf oferă suficiente date pentru cei care doresc doar să cumpere online sau să citească articole de știri.

Pasagerii pot achiziționa pachetele de Internet prin intermediul portalului KLM în timpul zborului.

Portalul KLM oferă acces nu numai la internetul prin wi-fi în timpul zborurilor europene, ci și la upgrade-uri pentru zboruri de legătură și de întoarcere, servicii în cazul întârzierilor și anulărilor și servicii oferite de partenerii de călătorie, cum ar fi rezervarea de excursii. Acest lucru oferă clientului o mai mare flexibilitate și control asupra călătoriei sale.

Un pasager care riscă să piardă conexiunea din cauza unei întârzieri își poate rezerva următorul zbor cu o oră de plecare ulterioară prin portalul KLM. Și un pasager din clasa Economy care dorește să zboare la clasa Economy Comfort, dus-întors, poate aranja acest lucru prin intermediul portalului, în drum spre destinație (dacă disponibilitatea o permite).

După conectarea la rețeaua Wi-Fi de la bord, un pasager nu numai că va putea accesa toate funcționalitățile portalului KLM, dar va putea folosi și aplicația KLM și KLM.com fără taxe. Portalul este același pe fiecare aeronavă, ceea ce înseamnă că clienții vor avea o experiență de utilizare consecventă, indiferent unde se află.

KLM oferă acest serviciu și pentru zborurile intercontinentale.

KLM oferă deja Wi-Fi la bordul flotelor Boeing 787 și Airbus A330 și îl instalează în prezent pe avionul Boeing 777. În prezent, 81% din flota intercontinentală este echipată cu o conexiune la internet. Se așteaptă ca pasagerii să aibă acces la Internet la bordul tuturor aeronavelor intercontinentale până în primul trimestru al anului 2022.

Menținerea operațiunilor de zbor în funcțiune într-un mod sigur și responsabil este și rămâne prioritatea KLM, în special de la izbucnirea pandemiei COVID-19, la începutul anului 2020. Acest lucru a permis companiei să opereze zboruri esențiale, de repatriere și zboruri de marfă până în prezent. În plus, KLM a luat numeroase măsuri de siguranță la bord, precum utilizarea de filtre HEPA, a măștilor de față și ajustarea serviciului de bord. Siguranța și sănătatea clienților și personalului KLM reprezintă cea mai mare prioritate pentru companie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.