Kate McWilliams, cel mai tânăr pilot comandant de aeronavă comercială

1 2.049

Kate McWilliams (26 de ani), unul dintre piloții de sex feminin de la easyJet, a devenit cel mai tânăr comandant de aeronavă comercială într-o companie aeriană. Kate McWilliams zboară de la baza easyJet din Londra Gatwick, unde operatorul low-cost britanic are 60 de aeronave. Pilotează aeronave de tipul A319 și A320 spre mai bine de 100 de destinații de la baza din Londra.


kate-mcwilliams

Kate McWilliams este cel mai tânăr comandant de aeronavă comercială

Kate McWilliams, originară din Carlisle, și-a descoperit pasiunea pentru avioane la 4 ani, când a mers la primul airshow din viața ei. A început să zboare la vârsta de 13 ani. La 19 ani a intrat în cadrul programului de cadeți în formare la CTC Aviation, Southampton.

kate-mcwilliams-comandant-avion

În 2011, s-a alăturat echipei easyJet ca first officer. Cursul pentru comandat l-a început pe 25 aprilie 2016, iar în septembrie a trecut examenul final și a ajuns să fie cel mai tânăr pilot comandat de aeronavă comercială în cadrul unei companii aeriene.

Ținând cont că doar 5% dintre piloți sunt de sex feminin la nivel global, un exemplu precum Kate McWilliams poate influența tot mai multe femei să urmeze o carieră de pilot.

Exemple de femei pilot avem și în România: Andreea Litescu (comandant de aeronavă Airbus A320 și comandant de bază operațională la București); Simona Maierean, prima femeie pilot de avion supersonic din România; Diana Ventoneac, comandant ATR TAROM; Aura Muşat, first officer A318 TAROM etc.

kate-mcwilliams-luke-elsworth

Zilele trecute, Kate McWilliams a operat zborul Gatwick – Malta alături de cel mai tânăr pilot din Marea Britanie, Luke Elsworth (19 ani).

Leave A Reply

Your email address will not be published.