blank

Jin Air renunță la planurile de a zbura la Belgrad. Spre București încă nu este nimic sigur

0 706

În urmă cu aproximativ 2 ani, Jin Air (operator low-cost din Coreea de Sud) și-a anunțat intențai de a zbura spre București și Belgrad. Conform declarațiilor făcute de Jung-ho Choi, CEO Jin Air, ruta București – Seul ar putea fi deschisă în 2020.

Tot pentru 2020 era în plan și ruta Seul – Belgrad. Doar că oficialii Jin Air au anunțat că renunță la aceste planuri. Se pare că traficul aerian de pasageri între Coreea de Sud și Belgrad nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor.

Jin Air renunta la Belgrad

În primele cinci luni ale acestui an, au fost înregistrați 1.668 de vizitatori coreeni în Serbia, reprezentând o scădere cu 21% față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar în 2018, 5144 de cetățeni coreeni au intrat în Serbia.

Totuși, oficialii de la Belgrad sunt ceva mai optimiști. Ministrul sârb al Construcțiilor, Transport și Infrastructură, Zorana Mihajlović, a declarat că există potențial pentru zboruri directe între Coreea de Sud și Serbia.

În cadrul unui nou acord încheiat între cele 2 țări, transportatorii sârbi și sud-coreeni au dreptul să efectueze până la trei zboruri săptămânale între cele două țări.

Legat de ruta București – Seul, șansele de a fi deschisă scad tot mai mult. Nu există o poziție oficială Jin Air cu privire la aceste zboruri. Cel puțin până la această oră nu se știe nimic concret.

Jin Air este un transportator aerian low-cost din Coreea de Sud, parte a Hanjin Group – Korean Air. Are o flotă formată din 22 de avioane 737-800 și 4 avioane Boeong 777-200ER. Zboară spre 31 de destinații din Asia-Pacific.

Leave A Reply

Your email address will not be published.