Jet Airways a gasit un cumparator dupa 1,5 ani de la faliment

0 267

Pe 17 octombrie, comitetul creditorilor Jet Airways (JAI) a aprobat printr-un vot electronic o ofertă prezentată de Murari Jalan și Florian Fritsch. Cel din urmă este fondatorul Kalrock Capital, o parte a asocierii mixte.

Vânzarea nu a fost încă aprobată de Tribunalul Național al Dreptului Companiilor, care are timp până pe 21 octombrie să emită decizia finală.

Jet Airways a gasit un cumparator

Potrivit Business Standard, 99% dintre creditori au votat în favoarea acestei oferte. A fost preferată în mod clar față de o propunere rivală prezentată de un consorțiu format din FlyBig (Indore), Centrul Tehnic de Simulare al Zborurilor din New Delhi și Imperial Capital Investments din Abu Dhabi.

Oferta câștigătoare depusă de consorțiul Murari Jalan-Kalrock propune să ramburseze creditorilor 8,7 miliarde de rupii (118 milioane USD) din datoria totală înregistrată de Jet Airways, care se ridică la valoarea de 150 miliarde de rupii (2,05 miliarde USD). 

Băncile creditoare vor obține o participație de 9% în noua companie aeriană și oportunitatea de a lua o cotă parte din vânzarea activelor rămase și nefolosite.

În acest moment, nu au fost dezvăluite alte detalii cu privire la revitalizarea companiei aeriene. Vă reamintim că Jet Airways a falimentat în vara anului 2019.

Conform ch-aviation, compania aeriană Jet Airways continuă să dețină nouă aeronave: 5 x B777-300ER, 2 x B737-800, 1 x A330-200 și 1 x B737- 900.

Sanjay Mandavia, fondatorul FlyBig, a declarat că eșecul înregistrat în cadrul Jet Airways nu i-ar afecta planurile cu privire la lansarea iminentă a unei companii aeriene regionale. 

El a declarat pentru Business Standard că acum se va putea concentra în totalitate pe FlyBig. Anterior, el a vizat sinergiile dintre cele două companii aeriene în cazul obținerii aprobării creditorilor Jet Airways – FlyBig și ar fi putut relansa Jet Airways pe plan regional.

Leave A Reply

Your email address will not be published.