blank

Jazeera Airways are în plan să achiziționeze 13 aeronave.

0 637

Jazeera Airways, compania aeriană privată din Kuwait, are în plan să achiziționeze 13 avioane cu un singur culoar, profitând de comenzile anulate ale altor companii aeriene.

Cel mai probabil, Jazeera va comanda în continuare de la Airbus, deoarece pare că doresc dublarea flotei. Jazeera Airways este o companie aeriană care are în flota sa exclusiv avioane fabricate de Airbus. Pe 16 ianuarie, prima companie aeriană privată din Orientul Mijlociu a primit livrarea celui de-al șaselea avion Airbus A320neo.

Extinderea flotei va depinde de preț.

În timp ce Kuwait a suspendat sosirile internaționale pe termen nelimitat, acest lucru nu împiedică Jazeera Airways să privească spre viitor și spre extinderea flotei.

Am pus în aplicare un plan de cinci ani în care numărul aeronavelor din flota noastră va crește de la 17 la 30, plan care se va încheia în 2025”, a declarat Marwan Boodai, președintele companiei.

Cu toate acestea, președintele a mai spus că achiziția va „depinde de preț”. Una dintre soluții ar putea fi leasingul unor aeronave noi, o variantă mult mai rapidă decât achiziția directă.

Jazeera Airways a transportat 696.093 de pasageri în 2020.

Transportatorul aerian deține și operează propriul său terminal la Aeroportul Internațional Kuwait – Terminalul 5.

Jazeera Airways a raportat o pierdere anuală netă pentru anul 2020 de 26.2 milioane KD (aproximativ 86.5 milioane de dolari). A transportat doar 696.093 de pasageri, comparativ cu 2.4 milioane de pasageri în 2019.

Leave A Reply

Your email address will not be published.