Japan Airlines confirmă comanda pentru 32 avioane Mitsubishi Regional Jet (Video)

0 337

Japan Airlines a confirmat comanda pentru 32 de unităţi Mitsubishi Regional Jet, avion de pasageri cu capacitatea de până la 90 de locuri.

În august 2014, Japan Airlines şi-a exprimat intenţia de a comanda 32 de avioane regionale de la Mitsubishi, iar pe 28 ianuarie 2015 a confirmat. Noile aeronave vor fi livrate începând cu 2021 şi vor fi operate de subsidiara regională J-Air, care în prezent are flota formată din 9 aeronave Bombardier CRJ200 şi 5 unităţi Embraer 170. Japan Airlines s-a arătat mulţumită de noua generaţie de aeronave Mitsubishi Regional Jet.

Preşedintele Japan Airlines, Yoshiharu Ueki, a declarat că MRJ va fi principala aeronavă regională din flota sa şi va oferi cele mai bune servicii pasagerilor prin extinderea constantă a rețelei și îmbunătățirea calității serviciilor și produselor. A mai declarat că alianţa Oneworld, din care face parte Japan Airlines, contribuie la naşterea primului avion japonez de pasageri.

Mitsubishi_Regional_Jet_specificatii_2

Mitsubishi_Regional_Jet_specificatii_1

Până în prezent, programul Mitsubishi Regional Jet a înregistrat comenzi pentru 233 de avioane şi 160 de opțiuni. MRJ este disponibil în două versiuni, RJ-70 (78 de locuri într-o singură clasă) și RJ-90 (92 de locuri). Aeronavele vor fi echipate cu motoare Pratt & Whitney PW1200G, a cărui certificare este planificată pentru 2016.

Primul dintre cele șapte MRJ programată pentru testare (două pentru teste la sol, cinci avioane pentru testele în zboruri) este pictat, iar alte trei sunt în asamblarea finală la uzina Mitsubishi din Nagoya. Zborul inaugural este programata pentru al doilea trimestru al acestui an, iar punerea în circulație este programată pentru 2017.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.