Iubești să călătorești? Vezi ce încălțăminte ți se potrivește pentru vacanță!

0 104

În sezonul rece și cald, încălțămintea trebuie aleasă corespunzător, în funcție de criterii specifice. Astfel, ai siguranța că pielea picioarelor este sănătoasă, protejată de disconfortul termic, iar lejeritatea în timpul mersului atinge nivelul maxim. Vara este anotimpul vacanțelor, plimbărilor și un bun prilej de a te distra cu prietenii până seara târziu. Totodată, trebuie avut în vedere faptul că, temperaturile ridicate pot afecta sănătatea picioarelor dacă nu investim în pantofi de calitate.

Ce le recomandă designerii domnilor să poartă pe parcursul zilelor toride de vară? Încălțămintea de vară pentru bărbați este puțin mai limitată, față de cea a femeilor, dar designul lor cuprinde fix acele elemente care oferă confort, eleganță și versatilitate.

Un bun exemplu pentru categoria încălțărilor bărbătești de vară sunt sandalele. Curelele din partea superioară mențin piciorul stabil, iar structura deschisă permite pielii să ‘’respire’’. Șlapii pentru bărbați se bucură de tot mai multă popularitate. Inițial, aceștia au fost concepuți pentru a proteja piciorul de suprafețele alunecoase sau neigienice de la piscine. Datorită noilor tehnologii, modelele de șlapi s-au diversificat, iar azi completează cu succes ținute elegante pentru școală sau ieșiri în oraș.

De ce să integrezi șlapii pentru bărbați în ținutele de vară?

Șlapii protejează pielea piciorului de suprafețele umede și de nisipul de pe plajă. Șlapii din cauciuc sau imitație din piele sunt preferații outfiturilor de plajă sau piscină. Pot fi integrați cu succes în ținute lejere, de vară pentru plimbări în parc sau ieșiri la cumpărături. Materialele asigură confort, datorită structurii flexibile, care imită piciorul și nu blochează mișcările în timpul mersului. 

Pentru ținutele casual, optează pentru modele de șlapi bărbați și sandale realizate din piele naturală. Piesele de încălțăminte din piele naturală sunt extrem de practice, versatile și ușor de întreținut.

slapi barbati

Cum alegi corect șlapii și sandalele bărbătești?

Sandalele și șlapii pe care dorești să îi achiziționezi trebuie să bifeze o serie de criterii care să garanteze rezistența și longevitatea pe care ți le dorești.

  • Materiale

Cea mai bună investiție pe care o poți face pentru bugetul și sănătatea ta sunt piesele de încălțăminte din piele naturală. Șlapii, sandalele copii și bărbați, din piele naturală sasigură ventilația și elimină excesul de umiditate din interior. Vara e normal să transpirăm, așadar trebuie să purtăm pantofi din materiale naturale care scad acumularea de umezeală și mirosuri, ce ne pot compromite sănătatea pielii și look-ul în ansamblu.

  • Designul

Încălțămintea pe care o porți trebuie să rezoneze cu stilul vestimentar pe care îl abordezi și cu personalitatea ta. Același lucru este valabil și în privința accesoriilor care completează ținutele de vacanță și nu numai. Sărbătorile sunt chiar după colț – care este cel mai bun rucsac pentru călătoria ta?

  • Mărimea

Mărimea corectă este esențială. Încălțămintea cu un număr mai mic sau mai mare decât porți în mod normal, afectează mersul și postura corpului. 

  • Culoarea

În mod evident vei alege culoarea preferată, dar care să se asorteze cu piesele vestimentare pe care le porți de obicei. Chiar dacă ești o fire mai nonconformistă și te reprezintă nuanțele tari, totuși trebuie să ai în garderobă cel puțin o pereche de sandale sau șlapi într-o nuanță neutră – bej, crem, maro, gri, alb sau negru, pe care să le inserezi într-o diversitate de ținute elegante.  Înainte de a-ți face bagajul pentru mare, munte sau piscină, asigură-te că deții încălțămintea potrivită activităților și exigențelor tale. Ai nevoie de idei care să te inspire în decursul sesiunilor de shopping pentru sezonul estival? Colecțiile de încălțăminte disponibile pe Epantofi.ro te ajută să găsești în timp record încălțămintea perfectă pentru vacanța pe care ai planificat-o.

Leave A Reply

Your email address will not be published.