Italienii vor putea sa calatoreasca între regiuni, din 26 aprilie.

0 514

Pentru a călători între regiunile aflate în zona portocalie sau roșie, începând cu data de 26 aprilie, italienii vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinați, că au fost imunizați sau să pună la dispoziția autorităților rezultatul negativ al unui test PCR, care sa nu fie mai vechi de 48 ore. Decretul guvernamental va intra în vigoare de luni, iar italienii vor putea sa calatoreasca către zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

Comitetului tehnico-științific va trebui să-și exprime opinia cu privire la „redeschiderea treptată” anunțată în conferința de presă de Premierul Mario Draghi și să finalizeze detaliile dispoziției care va permite călătoriile.

Guvernatorii de centru-dreapta și unii exponenți ai Italia Viva, solicită modificarea orei până la care rezidenții pot să circule, de la ora 22:00 la ora 23:00, iar redeschiderea restaurantelor (pe interior) să se facă pe data de 15 mai, cel puțin pentru perioada prânz, nu pe 1 iunie, așa cum este programat.

Italienii vaccinați, imunizați sau testati vor putea să călătorească în scop turistic în Italia.

Acest lucru va fi discutat în timpul întâlnirii dintre guvernul italian și președinții regiunilor și nu este exclus ca decretul să includă o regulă care să prevadă modificări în cazul în care curba epidemiologică va scădea. Nu întâmplător, Ministrul Afacerilor Regionale – Mariastella Gelmini, a subliniat că „modul în care fiecare cetățean se va comporta va face diferența: cu cât suntem mai prudenți și mai responsabili, cu atât vom reveni mai repede la normal”.

Italienii vor putea sa calatoreasca, începând cu 26 aprilie. Pentru călătoriile între regiunile care se află în zona galbenă și cele care se află în zonele portocalii sau roșii, va fi necesar să existe un motiv. Se va putea călătorii doar în interes de serviciu, pentru studii, pentru rezolvarea problemelor medicale sau în caz de urgență majoră.

Cu toate acestea, va exista și o excepție: italienii vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că au fost vaccinați, că au fost imunizați sau să pună la dispoziția autorităților rezultatul negativ al unui test PCR, care sa nu fie mai vechi de 48 ore. Cei care îndeplinesc una dintre cele trei cerințe, vor putea să călătorească și în scop turistic. Decretul preîntâmpină sezonul estival, deoarece permite cetățenilor să facă planuri de călătorie pentru perioada verii.

Ultimele rapoarte ale Institutului Superior de Sănătate au a concluzionat că este necesar ca restricțiile să fie diminuate.

Alegerea făcută de Camera de Control este de a le interzice cetățenilor să circule după ora 22:00, restricție valabilă până la finalul lunii mai. O decizie pe care mulți guvernatori o contestă. De fapt, deschiderea restaurantelor din regiunile aflate în zona galbenă, numai în aer liber, limitează numărul de clienți și din acest motiv s-a solicitat ca cetățenii să se poată deplasa fără restricții până la ora 23:00.

Totuși, aceasta este o opțiune pe care oamenii de știință par dispuși să o respingă, crezând că, în acest fel va crește numărul cazurilor. Pe de altă parte, ultimele rapoarte ale Institutului Superior de Sănătate au a concluzionat că este necesar ca restricțiile să fie diminuate.

Premierul Mario Draghi a anunțat că acest lucru va fi permis de la 1 iunie, dar unii dintre președinții regionali solicită deschiderea acestora de la 15 mai „pentru a nu-i penaliza pe cei care nu pot utiliza spațiile exterioare și, prin urmare, nu vor putea relua activitatea în acest moment”. O poziție care cu greu va fi acceptată. Ar putea exista, însă, un compromis: localurile care nu au spațiu pentru terasă, ar putea să utilizeze locurile de parcare gratuite pentru a pune mesele în zonele exterioare.

CTS va analiza și protocoalele referitoare la activitățile sportive. Managerii sălilor de sport fac presiuni pentru a fi echivalat cu piscinele și cer să poată redeschide facilitățile, deși cu protocoale stricte și cu lecții individuale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.