blankblank

Italia ar putea renunța la obligativitatea prezentării Green Pass-ului, în 2022

0 2.525

Autoritățile din Italia ar putea revizui măsurile anti COVID-19 aflate în prezent în vigoare, inclusiv cu privire la utilizarea Green Pass-ului. Înseamnă că, dacă situația o permite, Green Pass-ul italian nu va mai fi la fel de solicitat și utilizat pe scară largă, din 2022.

„Este rezonabil să credem că, odată cu noul an, ar putea exista o revizuire a măsurilor restrictive aflate în vigoare în Italia, inclusiv a permisului verde”, a declarat Costa într-un interviu pentru Rainews24.

În cadrul aceluiași interviu, Costa a explicat că starea de urgență din Italia se încheie la sfârșitul anului 2021. Prin urmare, indicând că dacă numărul persoanelor internate continuă să scadă și dacă ratele de vaccinare continuă să crească, cetățenii țării vor putea reveni la normalitate fără a fi nevoie de măsuri suplimentare legate de Coronavirus.

Italian Green Pass este un document care arată dacă o persoană a fost vaccinată împotriva bolii COVID-19, s-a recuperat după infectarea cu noul coronavirus sau deține un rezultat recent negativ al testului efectuat în ultimele 48 de ore.

În prezent, Green Pass este obligatoriu pentru toată lumea, inclusiv pentru turiștii care doresc să acceseze transporturile, cum ar fi autobuzele, feriboturile și avioanele, printre altele. În plus, permisul este obligatoriu și pentru toți cei care doresc să li se permită intrarea în baruri, restaurante, teatre, cinematografe, muzee, piscine, evenimente sportive, săli de sport, parcuri de distracții, conferințe și alte câteva locuri și activități.

Pe lângă cele menționate mai sus, autoritățile italiene au anunțat că certificatul Green Pass va fi obligatoriu și pentru toate persoanele care lucrează în sectoarele public și privat, măsură ce va intra în vigoare din 15 octombrie.

Pe baza noilor reguli, persoanele lucrătoare care refuză să se vaccineze împotriva virusului și care nu pot prezenta unul dintre celelalte două documente, un certificat de recuperare sau un rezultat negativ al testului, vor fi suspendați și riscă de a nu fi plătiți după a cincea zi. În urma anunțului, mii de italieni au protestat pe străzile din Milano, Roma și Trieste.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a dezvăluit că situația coronavirusului s-a îmbunătățit semnificativ în Italia. În ultimele 14 zile, țara a înregistrat mai puțin de 50 de cazuri la 100 000 de locuitori. Prin urmare, Agenția UE pentru Sănătate a sugerat ca statele membre ale UE să relaxeze regulile de intrare împotriva călătorilor din Italia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.