Israel și Iordania au semnat un acord de deschiderea spațiului aerian pentru zborurile comerciale.

0 549

Iordania și Israelul au semnat un acord prin intermediul căruia își deschid spațiul aerian pentru operarea zborurilor comerciale. Este un acord de aviație care permite operarea zborurilor comerciale prin spațiul aerian al celor două țări. Acest lucru duce la scurtarea zborurilor și va contribui semnificativ la deschiderea unor noi rute.

Acordul, aprobat de autoritățiile din aviația civilă a celor două țări, intră în vigoare după ani de negocieri. Acestea au fost accelerate în urma recentelor reușitelor diplomatice dintre Iordania și Israel. Acordul va contribui la reduerea prețurilor de călătorie și la reducerea consumului de carburant.

Companiile aeriene vor avea posibilitatea de a zbura în spațiul aerian israelian si iordanian, ceea ce va duce la scurtarea duratei de zbor dintre țările din Golf și Asia și destinațiile din Europa și America de Nord.

Acest acord dintre Istrael și Iordania vine după normalizarea relațiilor dintre Israel, Emiratele Arabe Unite și Bahrain, dar și după ce Arabia Saudită și-a deschis spațiul aerian pentru zborurile dintre Israel și statele din Golf.

La câteva zile de la deschiderea spațiului aerian Israel – Iordania, Etihad Airways a operat un prim zbor comercial pe ruta Abu Dhabi – Israel, marcând un moment istoric în relația economică dintre cele 2 state.

Începând cu 2021, sunt așteptate mai multe zboruri comerciale între Israel și Emiratele Arabe Unite. Acordul prevede 48 de zboruri comerciale cu pasageri pe săptămână între cele 2 state, dar și 10 zboruri cargo.

Emirates, Etihad Airways și Israir sunt doar câteva companii aeriene din regiune, interesate de operarea zborurilor dintre Emiratele Arabe Unite și Israel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.