Israel închide granițele tuturor străinilor ca răspuns la noua variantă de coronavirus

0 243

Israelul a anunțat că va interzice intrarea tuturor străinilor. Astfel, Israel este prima țară care își va închide complet granițele ca răspuns la o nouă variantă de coronavirus, potențial mai contagioasă. Totodată, a anunțat că va utiliza tehnologia de urmărire a telefonului împotriva terorismului pentru a limita răspândirea variantei Omicron.

Premierul Naftali Bennett a declarat că interdicția va dura 14 zile. Oficialii speră că în această perioadă vor exista mai multe informații despre cât de eficiente sunt vaccinurile COVID-19 împotriva Omicron, variantă detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Blocarea granițelor va fi pe durata a 14 zile

Israelienii care intră în țară, inclusiv cei care sunt vaccinați, vor fi obligați să intre în carantină, a spus Bennett. Interdicția va intra în vigoare la miezul nopții, între duminică și luni. Vineri a fost impusă o interdicție de călătorie pentru străinii care vin din majoritatea statelor africane.

Tehnologia de urmărire a telefonului a agenției de combatere a terorismului Shin Bet va fi folosită pentru a localiza purtătorii noii variante, pentru a limita transmiterea acesteia către alții, a spus Bennett.

Varianta, care a fost detectată și în Belgia, Botswana, Hong Kong, Italia, Germania și Marea Britanie, a stârnit îngrijorare la nivel mondial și un val de restricții de călătorie, deși epidemiologii spun că astfel de restricții ar putea fi prea târziu pentru a opri Omicron să circule la nivel global.

Israelul a confirmat până acum un caz de Omicron, cu șapte cazuri suspecte. Ministerul Sănătății nu a spus dacă persoana confirmată cu noua tulpină a fost vaccinat. Trei dintre cele șapte cazuri suspecte au fost complet vaccinate, a declarat ministerul sâmbătă.

Aproximativ 57% din populația de 9,4 milioane a Israelului este complet vaccinată, potrivit Ministerului Sănătății. Asta înseamnă că fie au primit o a treia injecție de vaccin Pfizer/BioNtech, fie nu au trecut încă cinci luni de când au primit a doua doză. Israelul a înregistrat 1,3 milioane de cazuri confirmate de COVID-19 și peste 8.000 de decese de când a început pandemia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.