97 de companii aeriene au interdicție de a zbura în spațiul aerian al UE

0 640

Comisia Europeană a actualizat „lista neagră“ a UE cu operatorii aerieni nesiguri, o listă de companii aeriene supuse unei interdicții sau restricții de exploatare în cadrul Uniunii Europene. Acestea nu respectă standardele internaționale de siguranță.

În urma actualizării de joi, 97 de companii aeriene sunt interzise din spațiul aerian al UE și a fost adăugată o companie aeriană rusă care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la capacitatea sa de a se conforma standardelor internaționale. Cu toate acestea, toate companiile aeriene certificate în Moldova au fost scoase de pe listă,

Comisarul pentru Transporturi al Comisiei Europene, Adina Vălean, a reiterat că este o prioritate absolută a UE menținerea celui mai înalt nivel de securitate pentru toți călătorii și personalul aerian din sector.

„Lista UE de siguranță a aviației rămâne unul dintre cele mai eficiente instrumente ale noastre pentru a realiza acest lucru”.

În urma actualizării de joi, 97 de companii aeriene sunt interzise din spațiul aerian al UE!

95 de companii aeriene certificate în 15 state sunt interzise în spațiul aerian al UE. În acest caz, există șapte companii aeriene individuale, pe baza unor deficiențe grave de securitate identificate: Avior Airlines (Venezuela), Blue Wing Airlines (Suriname), Iran Aseman Airlines (Iran), Iraqi Airways (Irak), Med-View Airlines (Nigeria), Skol Airline LLC (Rusia) și Air Zimbabwe (Zimbabwe).

Companiile aeriene Iran Air (Iran) și Air Koryo (Coreea de Nord) fac obiectul unor restricții operaționale și pot zbura către Uniunea Europeană doar cu anumite tipuri de aeronave.

Această ultimă actualizare a „listei negre” a fost realizată pe baza avizului unanim al experților în securitatea aviației din statele membre, reuniți în perioada 9 – 11 noiembrie, prin videoconferință.

Comitetul este prezidat de Comisia Europeană, cu sprijinul Agenției pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene (EASA). Comisia pentru transport a Parlamentului European sprijină, de asemenea, actualizarea listei.

Evaluarea se realizează pe baza standardelor internaționale de siguranță și, în special, a standardelor promulgate de Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO).

Lista UE de siguranță a aviației conține de fapt două liste: prima listă (Anexa A) include toate companiile aeriene cărora le este interzis să opereze în Europa. A doua listă (Anexa B) include companiile aeriene care nu pot opera în anumite condiții în Europa. Ambele liste sunt actualizate periodic și publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.