blank

Irlanda și Marea Britanie introduc izolarea la domiciliu pentru 14 zile pentru toți străinii

0 21.545

În timp ce unele țări ridică interdicțiile de călătorie și de circulație, altele încep să aplice restricții de intrare și introduc noi criterii de acces pentru străini.

Irlanda și Marea Britanie introduc izolarea la domiciliu pentru 14 zile. Este o nouă regulă, care va intra în vigoare începând cu 28 mai 2020 în Irlanda, respectiv din 8 iunie în Marea Britanie.

Toți pasagerii, care ajung în Irlanda și Marea Britanie, vor trebui să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile. Fie că ajung pe apă sau în zbor, aceștia vor fi nevoiți să completeze un formular cu adresa unde vor domicilia pe durata celor 14 zile. Este vorba de un formular de localizare al pasagerului.

Măsura va fi revizuită periodic, odată la 3 săptămâni. Ministrul Harris din Irlansa a spus: „Acestea sunt măsuri extraordinare, dar sunt necesare într-o perioadă de criză de sănătate publică”.

El a spus că pasagerii vor primi formularul prin e-mail, înainte de a ajunge în Irlanda, și că vor trebui să furnizeze o adresă reală unde intenționează să stea timp de 14 zile.

Cei ce nu furnizează adresa corectă sau nu respectă autoizolarea, vor fi amendați cu până la 2500 EURO în Irlanda, respectiv 1000 de lire În Marea Britanie.

Irlanda și Marea Britanie impun împreună aceste reguli pentru toți cei ce le vor trece granițele. Însă regula nu se impune și celor ce călătoresc între Irlanda și Marea Britanie.

Dragii noștri cititori, documentați-vă bine înainte de a călători spre Irlanda și Marea Britanie. Măsura a fost aspru criticată de țările UE, dar deocamdată autoritățile din UK și Irlanda rămân ferm pe poziție.

Leave A Reply

Your email address will not be published.