blank

Investiţii de 580 milioane EUR pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris (video)

1 777

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris a trecut în ultimul an prin schimbări importante, atât la nivel de organizare cât și la nivel de investiții, detalii ce nu au trecut neobservate în rândul călătorilor aflaţi în tranzit. Astfel, investiția de 580 milioane EUR în modernizarea aeroportului și-a arătat primele beneficii, și anume un grad de satisfacție de 91% a pasagerilor, conform unui studiu recent efectuat de CSA (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel).

S4_terminalului_2E_Charles_de_Gaulle

Călătorii internaționali s-au declarat mulțumiți de diferite aspecte, precum viteza de efectuare a procesului de check-în (89%), accesul la zonele de îmbarcare (91%), curățenia (94%), siguranța (96%) și ambientul (95%) din diferitele zone amenajate pentru pasageri. Per total, 9 din 10 pasageri s-au declarat mulțumiți de serviciile oferite pe aeroport. De asemenea, 71% dintre călători au declarat că și-au schimbat în bine părerea asupra aeroportului CDG din Paris după efectuarea unei călătorii cu escală aici.

Paris Charles de Gaulle

Rezultatele studiului vin pe fondul unor investiții de 580 milioane EUR în infrastructura aeroportului, care oferă avantaje în plus călătorilor, atât la nivel de accesibilitate, cât și la nivel de confort.

Cel mai important rezultat al acestei investiții este satelitul S4 al terminalului 2E. Degajat și spațios, noul satelit oferă pasagerilor o suprafață de 6.000 m.p. cu magazine, baruri, restaurante și 25.000 m.p. dedicați zonelor de relaxare. Pasagerii clasei Business se pot bucura de un lounge de 3.000 m.p., având ca temă inspirațională un parc.

Noua infrastructură este dedicată curselor lung curier Air France și poate gestiona până la 7,8 milioane pasageri. La finalul acestor investiții, noul hub din Paris CDG va putea gestiona un trafic de circa 42 milioane de pasageri anual.

Zonele de check-in sunt mai spațioase, incluzând 19 ghișee dedicate clienților SkyPriority și 44 ghișee pentru clienții clasei Economy, timpii de așteptare fiind reduși semnificativ. Acest terminal va putea găzdui circa 16 milioane de clienți, comparativ cu 14 milioane în prezent. Pasagerii din zona Schengen vor utiliza zone dedicate, mult mai rapide și mai ușor de identificat.

Toate zborurile intercontinentale și zborurile europene din spațiul non Schengen (inclusiv cele din România) sunt acum grupate în terminalul 2E. Air France operează 5 zboruri zilnice din București spre Paris – Charles de Gaulle.

Leave A Reply

Your email address will not be published.