blank

Inovație in aviatie! Airbus AlbatrossONE, care are vârfurile aripilor flexibile, a operat un nou zbor de test

0 1.173

Inovația joacă un rol esențial în evoluția din orice industrie, cu atât mai mult în aviație. Marii producători de avioane cercetează și inovează pentru a dezvolta avioanele viitorului.

În septembrie, Airbus a prezentat 3 modele de avioane cu emisii zero, propulsia fiind asigurată de hidrogen. La unul dintre modelele prezentate, care seamănă foarte mult cu actualul Airbus A350 XWB, am observat că aripile sunt atipice. Vârfurile aripilor par a fi dintr-un alt film.

Și, odată cu zborul operat de prototipul Airbus AlbatrossONE, am putut înțelege mai bine inovația. Inginerii Airbus studiază modul în care se deplasează vestita pasăre marină – Albatros. Aceasta poate zbura pe distanțe foarte lungi, fără a depune prea mult efort.

Airbus AlbatrossONE cu varfurile aripilor flexibile

Cheia stă în aripile flexibile, mai exact în vârfurile aripilor. Această ultimă campanie de testare demonstrează că vârfurilor aripilor semi-aeroelastice sunt capabile să reacționeze și să se flexeze la rafale de vânt, scăzând rezistența în timpul zborului și crescând performanțele aeronavei.

Noua tehnologie inovatoare are potențial pentru avioanele viitorului!

Leave A Reply

Your email address will not be published.