blank

Inițiativa DiscoverEU: 1467 de tineri români primesc permise de călătorie gratuite cu trenul

0 167

Cei 145 657 de tineri cu vârsta de 18 ani înscriși pentru a obține unul dintre cele 35 324 de permise de călătorie disponibile au primit ieri, 11 mai, rezultatele rundei de înscrieri la DiscoverEU din martie 2023. 

Candidații selectați vor călători individual sau în grup de maximum cinci persoane între 15 iunie 2023 și 30 septembrie 2024.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Programul DiscoverEU a fost lansat în urmă cu cinci ani, înregistrând de atunci peste un milion de înscrieri în rândul tinerilor dornici să participe. Acest număr impresionant de înscrieri evidențiază că tinerii noștri sunt interesați să cunoască alte culturi și să interacționeze unii cu alții. Știu și că tinerii țin foarte mult să edifice un viitor durabil, incluziv și frumos. De aceea, am publicat itinerariile noului Bauhaus european am convingerea că explorarea acestor orașe inovatoare și vizionare va fi o sursă de inspirație durabilă. Le urez tuturor participanților numai bine și să se distreze de minune în călătoria lor DiscoverEU.”

Participanții vor călători cu trenul, dar se prevăd excepții astfel încât tinerii care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate să poată participa la rândul lor. În cadrul acestei runde s-au acceptat înscrieri din rândul tinerilor cetățeni, născuți între 1 iulie 2004 și 30 iunie 2005, din statele membre ale UE, precum și din țările asociate Erasmus + (Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Macedonia de Nord, Serbia și Turcia).

Leave A Reply

Your email address will not be published.