blankblank

Incident TAROM: anvelopele aeronavei ATR 42 (YR-ATF) au cedat la aterizare

1 817

În sera zilei de 9 iulie 2019, la ora 19:42, aeronavei ATR 42 (YR-ATF) a fost implicată într-un incident aviatic la Aeroportul Internațional Henri Coandă, București. La aterizare, anvelopele trenului principal de aterizare au cedat.

Avionul opera zborul RO638, pe ruta Satu Mare – București. La bord se aflau 22 de pasageri și membrii echipajului.

Incident TAROM ATR 42 (YR-ATF)

Nu au existat răniți. Aeronava a fost oprită în siguranță, iar toți ocupanții acesteia au fost debarcați conform procedurilor.

incident-tarom-atr-42-yr-atf-anvelope-cedate
Foto: Aviation News Agency

Pentru scurt timp, avionul ATR TAROM a rămas imobilizat pe pista 2, 08L-26R, a aeroportului. Conform comunicatului emis de Compania Națională Aeroporturi București, traficul aerian de pasageri nu a fost afectat.

Conform comunicatului TAROM, o echipă de investigații se va deplasa la fața locului. Probabil va fi o anchetă pentru a determina cauzele care au dus la cedarea anvelopelor pe toate cele 4 roți ale trenului principal de aterizare.

Aeronava ATR 42-500 YR-ATF are 20.5 ani. Zboară în flota TAROM din martie 1999. Este configurată într-o singură clasă cu 48 de locuri.

Acest incident nu ar trebui să ne alarmeze. Astfel de situații se pot întâlni la orice companie, indiferent că vorbim de un low-cost sau o companie full-service.

Leave A Reply

Your email address will not be published.