Inaugurarea aeroportului din Nuuk, Groenlanda, a fost amânată până în 2024

0 432

Din cauza pandemiei de coronavirus și a noilor cerințe de reglementare pentru echipamente și facilități din aeroporturi, KAIR amână deschiderea noului aeroport din Nuuk, în Groenlanda, cu un an.Datorită complicațiilor și întârzierilor cauzate de pandemia de Covid-19 și a noilor cerințe de reglementare pentru echipamentele și facilitățile din aeroporturi, KAIR nu mai poate inaugura aeroportul din Nuuk în doar doi ani. În schimb, KAIR amână deschiderea aeroportului internațional al capitalei Groenlandei cu un an, adică până în 2024.

Inaugurarea aeroportului din Nuuk, Groenlanda, a fost amânată până în 2024, din cauza situației actuale.

KAIR afirmă – într-un comunicat de presă – că aeroportul va fi finalizat, dar în limita bugetului actual și a împrumutului suplimentar anunțat anterior de 900 milioane DKK – care a fost anunțat în primăvară.

„Ne pare rău că inaugurarea aeroportului va fi întârziată până în 2024. Suntem conștienți că ar putea avea unele consecințe pentru companiile care se pregătesc în prezent pentru redeschidere. Am făcut tot ce am putut pentru a evita această situație, dar situația actuală a prezentat proiectului o serie de provocări neprevăzute, care din păcate au făcut imposibilă păstrarea programului inițial”, a declarat CEO-ul KAIR, Jens Lauridsen.

restricțiile sanitare și carantina au întârziat asfaltarea aeroportului, care se poate face numai în lunile de vară. În plus, au existat mai multe cerințe pentru pista însăși, care au fost îndeplinite pe măsură ce proiectul a progresat. Noile cerințe, împreună cu situația pandemică, au făcut necesară stabilirea unui nou program.

Leave A Reply

Your email address will not be published.