blank

În 2019, aeroporturile din România au fost tranzitate de peste 23 de milioane de pasageri

1 828

Joi, pe 16 ianuarie 2020, a avut loc prima întrunire din acest an a Asociaţiei Aeroporturilor din România (A.A.R.).

Pe agenda dezbaterilor au fost incluse subiecte de interes în domeniul aeronautic, precum dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, dezvoltarea terminalelor de pasageri și a terminalelor cargo, proiectul noului Cod Aerian şi actualizarea Master Planului de Transport.

Totodată, au fost discutate aspecte privind securitatea și siguranța aviației civile, finanțarea aeroporturilor prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare 2014-2020 şi atragerea fondurilor europene pentru aeroporturi prin Politica de Coeziune în perioada 2021-2027.

23 de milioane de pasageri prin aeroporturile din România

Nu în ultimul rând, evoluția  traficului de pasageri pe aeroporturile din România, posibilităţile de atragere de noi companii aeriene, rolul aviației civile în dezvoltarea turismului şi colaborarea dintre aeroporturi, agențiile de turism, companiile aeriene și organizațiile județene de turism vor fi alte teme de analiză în cadrul şedinţei A.A.R.

Aflăm că, în 2019, traficul de pasageri pe aeroporturile din România a depășit 23 de milioane de pasageri, în creștere cu 6% față de 2018. Iar estimările arată că traficul se va dubla în următorii 15 ani. Asta înseamnă o creștere în medie de 4% în fiecare an.

Conform unei analize ZF, primele 5 aeroporturi din România au însumat aproximativ 21 de milioane de pasageri. Și vorbim aici de Otopeni (Bucureşti), Cluj, Ti­mi­şoara, Iaşi şi Sibiu.

Aeroportul Inter­naţio­nal Henri Coandă Bu­cureşti (Otopeni), cel mai mare din ţară, a avut în 2019 un număr de 14,7 milioane de pa­sa­geri, în creştere cu 6,3% faţă de anul precedent.

1 comentariu
  1. Bogdan says

    Oare poate sa ii determine cineva pe cei de la Otopeni sa isi faca o actualizare a hartii destinatiilor. Este aceiasi din 2016. Poate pt ca nu au concurenta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.