Iberia şi Air Nostrum – în grevă generală pe 29 martie

2 148

Nu-mi place să vă dau veşti proaste, dar trebuie să ştiţi că operatorii aerieni Iberia şi Air Nostrum vor intra în grevă generală pe 29 martie. Companiile aeriene au anunţat suspendarea a peste 200 dezboruri de la fiecare.

Ți-a întârziat avionul mai mult de 3 ore? Ai putea avea dreptul la o despăgubire de până la 600€!Solicită despăgubirea!

Se va respecta acordul privind serviciul minim în transportul aerian, încheiat între principalele două sindicate UGT şi CCOO şi Ministerul Dezvoltarii. Acesta prevede că vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsulă şi 50% din cele cu destinaţie sau cu plecare din insulele Canare şi Baleare. Acordul mai prevede şi asigurarea a 20% din zborurile spre sau dinspre alte ţări europene şi 40% din afara Europei.

Cele două companii au facut apel la greva pentru a protesta faţă de reforma muncii, pe care o consideră “inutilă, ineficientă şi injustă”, şi politica de rigoare a Guvernului vizând reducerea deficitului public de la 8,5% din PIB la sfârşitul lui 2001, la 5,3% la sfârşitul lui 2012.

Pot spune că angajaţii Iberia sunt cei mai nemulţumiţi în 2012. În urmă cu ceva timp au făcut o grevă împotriva companiei Iberia Express, un nou operator low-cost desprins din Iberia. Acum fac grevă din cauza unor nemulţumiri politice. Urmează şi greva piloţilor Iberia în toate zilele de luni şi vineri, între 9 aprilie si 20 iulie, motivul fiind tot Iberia Express.

Recomand să aveţi mare grijă când şi cum vă procuraţi biletele. Voi reveni cu noi informaţii!

2 Comentarii
  1. […] s1); })(); V-am spus că angajaţii Iberia sunt cei mai nemulţumiţi? Iată că se ţin de promisiune şi au început seria celor 30 de zile de grevă, între 9 aprilie şi 20 iulie, în toate zilele […]

  2. […] În prezent face parte din grupul International Airlines Group, iar situaţia nu este roz. În toamna acestui an a făcut disponibilizări şi a luat în calcul reducerea flotei. Pe 25 martie 2012, şi-a început activitatea compania Iberia Express, divizia low-cost a grupului International Airlines Group (IAG), parte divizată din IBERIA. Bănuiesc că vă mai aduceţi aminte de grevele angajaţilor Iberia. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Translate »