fbpx Iberia si Air Nostrum - greva generala pe 29 martie

Iberia şi Air Nostrum – în grevă generală pe 29 martie

2 283
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Nu-mi place să vă dau veşti proaste, dar trebuie să ştiţi că operatorii aerieni Iberia şi Air Nostrum vor intra în grevă generală pe 29 martie. Companiile aeriene au anunţat suspendarea a peste 200 dezboruri de la fiecare.

Se va respecta acordul privind serviciul minim în transportul aerian, încheiat între principalele două sindicate UGT şi CCOO şi Ministerul Dezvoltarii. Acesta prevede că vor fi asigurate 10% din zborurile din peninsulă şi 50% din cele cu destinaţie sau cu plecare din insulele Canare şi Baleare. Acordul mai prevede şi asigurarea a 20% din zborurile spre sau dinspre alte ţări europene şi 40% din afara Europei.

Cele două companii au facut apel la greva pentru a protesta faţă de reforma muncii, pe care o consideră “inutilă, ineficientă şi injustă”, şi politica de rigoare a Guvernului vizând reducerea deficitului public de la 8,5% din PIB la sfârşitul lui 2001, la 5,3% la sfârşitul lui 2012.

Pot spune că angajaţii Iberia sunt cei mai nemulţumiţi în 2012. În urmă cu ceva timp au făcut o grevă împotriva companiei Iberia Express, un nou operator low-cost desprins din Iberia. Acum fac grevă din cauza unor nemulţumiri politice. Urmează şi greva piloţilor Iberia în toate zilele de luni şi vineri, între 9 aprilie si 20 iulie, motivul fiind tot Iberia Express.

Recomand să aveţi mare grijă când şi cum vă procuraţi biletele. Voi reveni cu noi informaţii!

2 Comentarii
  1. […] s1); })(); V-am spus că angajaţii Iberia sunt cei mai nemulţumiţi? Iată că se ţin de promisiune şi au început seria celor 30 de zile de grevă, între 9 aprilie şi 20 iulie, în toate zilele […]

  2. […] În prezent face parte din grupul International Airlines Group, iar situaţia nu este roz. În toamna acestui an a făcut disponibilizări şi a luat în calcul reducerea flotei. Pe 25 martie 2012, şi-a început activitatea compania Iberia Express, divizia low-cost a grupului International Airlines Group (IAG), parte divizată din IBERIA. Bănuiesc că vă mai aduceţi aminte de grevele angajaţilor Iberia. […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.