Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

IATA dezvolta IATA Travel Pass, un permis digital de sanatate care sa faciliteze calatoriile.

1 1.628

Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat că se află în faza finală de dezvoltare a IATA Travel Pass, un permis digital de sănătate care va sprijini redeschiderea în siguranță a frontierelor.

Guvernele încep să folosească testarea ca mijloc de limitare a riscurilor de răspândire a COVID-19 atunci când redeschid frontierele pentru călători, eliminând măsura carantinării.

IATA solicită testarea sistematică de COVID-19 a tuturor călătorilor internaționali.

IATA Travel Pass va gestiona și verifica fluxului informațiilor necesare ce trebuie să ajungă către toate părțile implicate:

 • Guverne – pentru a verifica autenticitatea testelor și identitatea celor care prezintă certificatele de testare.
 • Companii aeriene – pentru a oferi informații exacte pasagerilor lor cu privire la cerințele de testare și de a verifica dacă un pasager îndeplinește cerințele pentru călătorie.
 • Laboratoare – pentru a elibera certificate digitale pasagerilor
 • Pasageri – pentru a oferi informații exacte despre cerințele de testare, unde pot fi testați sau vaccinați, dar și pentru a transmite informațiile obținute companiilor aeriene și autorităților de frontieră.

IATA Travel Pass încorporează patru surse și module interoperabile care pot fi combinate pentru o soluție:

 • Registrul global al cerințelor de sănătate – permite pasagerilor să găsească informații exacte despre călătorie, testare și cerințele de vaccinare.
 • Registrul global al centrelor de testare/vaccinare – permite pasagerilor să identifice centre și laboratoare de testare care îndeplinesc standardele pentru cerințele de testare și vaccinare ale destinației lor.
 • Aplicația de laborator – permite laboratoarelor autorizate și centrelor de testare să împartă în siguranță certificatele de testare și vaccinare cu pasagerii.
 • Aplicația de călătorie fără contact – permite pasagerilor să:
  • creeze un „pașaport digital”
  • să primească certificate de testare și vaccinare și să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru itinerariul lor
  • să împartă certificatele de testare sau vaccinare cu companiile aeriene și autoritățile.
  • să gestioneze documentația digital și fără probleme pe tot parcursul călătoriei

IATA și International Airlines Group (IAG) au lucrat împreună la dezvoltarea acestei soluții și vor începe testele pentru a demonstra că această platformă combinată cu testarea COVID-19 poate redeschide călătoriile internaționale și înlocui carantina.

Companiile aeriene solicită o soluție rentabilă, globală și modulară pentru a repune pe picioare industria aviației.

IATA Travel Pass se bazează pe standardele din industrie și pe experiența dovedită a IATA în gestionarea fluxurilor de informații în jurul cerințelor complexe de călătorie:

 • Timatic IATA este utilizat de majoritatea companiilor aeriene pentru a gestiona reglementările privind pașapoartele și vizele și va fi baza registrului global de verificarea a cerințelor de sănătate.
 • Inițiativa One ID a IATA a fost aprobată, printr-o rezoluție la cea de-a 75-a Adunare Generală Anuală din 2019, pentru a facilita în siguranță procesele de călătorie cu un singur token de identitate. Stă la baza aplicației IATA Contactless Travel pentru verificarea identității, care va gestiona și testele și certificatele de vaccinare.

Testele programului pilot vor începe în acest an, iar lansarea oficială va fi în primul trimestre din 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.