blank

IATA avertizează: Decretul semnat de Trump afectează echipajele de cabină

Companiile aeriene trebuie să-și adapteze echipajul de cabină pe zborurile spre SUA!

1 1.728

Weekend-ul, care tocmai s-a încheiat, a fost agitat pe plan local, dar mai ales pe plan internațional. Noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un decret prin care suspendă temporar accesul în Statele Unite al cetățenilor din 7 țări musulmane: Iran, Irak, Somalia, Sudan, Libia, Siria și Yemen.

Imediat după semnarea decretului, mai mulți cetățeni musulmani au fost reținuți la aterizare pe aeroporturile din SUA. Alții s-au lovit de refuzul companiilor aeriene de a-i transporta spre destinații din America.

Decretul semnat de Trump afectează echipajele de cabină

Astăzi, IATA trange un semnal de alarmă și avertizează companiile aeriene cu privire la acest decret. Sunt afectate inclusiv echipajele de cabină. Operatorii aerieni sunt nevoiți să reorganizeze personalul navigant pentru zborurile din/spre Statele Unite, eliminând din program angajații care provin din țările menționate mai sus.

Decretul va duce și la pierderi semnificative în rândul companiilor aeriene, acestea fiind nevoite să refuze îmbarcarea cetățenilor care provin din țările menționate.

Emirates a anunțat deja modificări în rândul echipajelor de cabină. Nu a precizat câți angajați sunt afectați din cei 6300, care fac parte din personalul navigant, dar a menționat că zborurile din/spre SUA vor fi operate conform programului. Totodată, a raportat și un număr mic de pasageri afectați de noul decret semnat de Trump.

Pentru moment, business-ul Emirates nu este afectat de modificările legislative. Emirates operează 17 zboruri zilnice spre destinații din America de Nord: New York, Fort Lauderdale, Chicago, Washington, Boston, Dallas, Houston, Los Angeles, Orlando, San Francisco, Seattle și Toronto.

Leave A Reply

Your email address will not be published.