blank

Hypersonix va zbura în spatiu folosind hidrogen

0 797

Hypersonix va zbura în spatiu folosind hidrogen . Start up-ul cu sediul în Australia, Hypersonix Launch Systems, va folosi combustibil regenerabil cu hidrogen furnizat de BOC Limited pentru motoarele scramjet SPARTAN refolosibile.

Hypersonix Launch Systems, în parteneriat cu Boeing, dezvoltă un vehicul hipersonic durabil, alimentat de motoarele scramjet SPARTAN, care utilizează hidrogen ca combustibil alternativ. Vehiculul ar trebui să fie folosit ca lansator reutilizabil pentru sateliții aflați pe orbita joasă a Pământului. Lansarea rapidă și fiabilă a micilor sateliți către orbită ar fi prima aplicație a motoarelor scramjet pentru lansarea în spațiu.

Compania a încheiat un acord cu furnizorul britanic de gaze naturale BOC Limited. Acesta a obținut recent finanțare pentru dezvoltarea unui proiect pilot de producere a unui combiustibil alternativ bazat pe hidrogen și realimentare în insula Bulwer, lângă Brisbane, în Australia.

Hypersonix va zbura în spatiu folosind hidrogen.

„Suntem foarte încântați că am găsit un partener puternic care poate produce combustibil pe bază de hidrogen”, a declarat CEO-ul și co-fondatorul Hypersonix, David Waterhouse. „Cele două companii împărtășesc dorința de a aduce principiile Green Space pe piața sateliților, iar acest lucru ne diferențiază. Suntem hotărâți să mergem în spațiu, dar într-un mod care să fie durabil pentru planeta noastră.”

În 2020, Hypersonix a primit o subvenție de comercializare de la Departamentul Federal al Industriei din Australia. În martie 2021, compania a anunțat că a încheiat un acord de cercetare cu Boeing pentru dezvoltarea vehiculului lor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.