Henri Coanda Expres iar pe linii (programul)

0 585

Henri Coanda Expres, trenul care leagă Gara de Nord de Punct Oprire Aeroport Halta Otopeni, a fost repus în circulaţie începând cu azi, 23 martie 2012. Trenul a fost iniţial suspendat pe motiv de ineficienţă. Decizia a fost luată de CFR Călători la începutul acestui an. Adevărul este că nu era traficat. La Aeroportul Băneasa se poate ajunge foarte uşor cu o serie de linii RATB, iar la Aeroportul Otopeni cu 2 linii RATB Expres şi taxiuri.Utilitatea liniei CFR devine cu atât mai mare cu cât zborurile low cost se vor muta pe Otopeni. Din 25 martie, toate aeronavele companiilor low-cost vor opera de pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni). Fluxul de pasageri spre şi dinspre aeroport va creşte, iar actualele mijloace de transport sigur nu vor face faţă cerinţelor venite din partea călătorilor.

La solicitarea aeroportului, CFR Călători a decis repunerea în funcţiune a garniturii Henri Coanda Expres, dar într-un regim experimental de două luni. Trenurile vor circula între orele 06.25 – 21.24, la intervale de o ora, pe ruta Gara de Nord şi Punct Oprire Aeroport Halta Otopeni. Un bilet costă 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ şi transferul cu microbuzul). Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului şi Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/staţia unde opresc trenurile), circulă într-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor.

Eu sper ca oamenii să folosească mijloacele de transport RATB / CFR şi mai puţin taxiurile, cel puţin în cursul zilei. Cu ocazia aceasta pot ieşi chiar mai ieftin la buzunar.

Leave A Reply

Your email address will not be published.