Guvernatorul statului Texas: „Este timpul să deschidem Texasul 100%”. Fără mască în Texas!

1 2.639

Texas va anula obligativitatea purtării măștii, va relaxa restricțiile anti-covid, va permite companiilor să-și reia activitatea la capacitate maximă, inclusiv se vor putea deschide restauranteșe și cafenelele la capacitate 100%, a anunțat guvernatorul Greg Abbott. „Este timpul să deschidem Texasul 100%”, a declarat republicanul conform bbc.com.

Texas este cel mai mare stat american care anulează obligativitatea purtării măștii. Abbott s-a confruntat cu critici din partea partidului său cu privire la măsura care a fost impusă în iulie anul trecut. Dar administrația președintelui SUA, Joe Biden, a arătat clar că restricțiile asupra coronavirusului sunt încă necesare.

Fără mască în Texas

Anunțul din Texas a venit, deoarece regulile similare au fost ridicate în alte state, inclusiv Michigan, Louisiana și Mississippi, care nu mai impun purtarea măștilor.

Totodată, campania de vaccinare împotriva Covid-19 a sporit încrederea oamenilor la o revenire rapidă la viața pre-pandemică. Marți, președintele Biden a declarat că SUA este pe cale să aibă suficiente vaccinuri pentru fiecare adult din țară până la sfârșitul lunii mai.

Cu toate acestea, valul redeschiderilor și ridicărilor restricțiilor a pus în dificultate relațiile cu administrația Biden și cu înalții săi oficiali din domeniul sănătății, care au reacționat consternat la relaxarea măsurilor de coronavirus într-un moment precar al pandemiei.

Datele Covid-19 arată că, deși infecțiile și decesele au scăzut în ultimele săptămâni, acestea sunt încă la niveluri ridicate față de alte țări.

În total, SUA a înregistrat peste 28 de milioane de cazuri de COVID-19 și 516.000 de decese legate de Covid-19, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a emis un ordin executiv prin intermediul căruia va anula majoritatea măsurilor anti-covid impuse anterior în timpul pandemiei. Acesta va intra în vigoare începând cu 10 martie.

La scurt timp după anunțul dlui Abbott, guvernatorul Mississippi, Tate Reeves, a spus că va face același lucru într-un interval de timp și mai scurt.

Experții din domeniul sănătății au avertizat că pandemia e departe de a se termina și numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește dacă măsurile sunt relaxate prea devreme.

Câteva cifre despre efectul COVID-19 în SUA

  • Conform cercetărilor de la Universitatea Johns Hopkins, în SUA au fost raportate 28,7 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus, aproape dublu față de locul 2 – India (11 milioane) și locul 3 – Brazilia (10,5 milioane).
  • Dar SUA ocupă locul nouă în ceea ce privește decesele la 100.000 de locuitori, în spatele unor țări precum Marea Britanie și Italia.
  • Se așteaptă ca cel puțin 90.000 de americani să moară din cauza virusului până la 1 iunie, potrivit unei proiecții a Institutului. Până la sfârșitul lunii mai, virusul va ucide aproximativ 500 de americani pe zi – în scădere de la aproximativ 2.000 acum.
  • Numărul celor internați în spitale din cauza COVID-19 a scăzut brusc din ianuarie 2021.
  • Numărul tot mai mare de noi tulpini, care ar putea declanșa noi focare, rămâne o preocupare globală și în SUA.
Leave A Reply

Your email address will not be published.