GullivAir a obținut aprobări de zbor spre SUA și Canada

0 684

GullivAir a obținut aprobările necesare pentru a deschide rute către destinații din America de Nord. Cea mai nouă companie aeriană înregistrată în Bulgaria, GullivAir, a primit permisiunea de a începe zborurile spre destinații din SUA și Canada, informează routesonline.com.

GullivAir, companie ce deține două aeronave Airbus A330-200, a fost autorizată de Departamentul de Transport al SUA (DOT) și de Agenția de Transport Canadiană pentru a opera zboruri frecvente și chartere din / spre țările respective.

Într-o cerere către Departamentul de Transport al SUA (DOT), CEO-ul GullivAir, Georgi Kolev, a declarat că noua companie aeriană întenționează să înceapă serviciul frecvent între Sofia și New York. GullivAir speră să poată opera până la 3 zboruri săptămânale între Sofia (SOF) și New York John F Kennedy (JFK).

În cazul în care acest lucru se va realiza, GullivAir va fi singurul furnizor de zboruri non-stop între Bulgaria și SUA. Datele Sabre Market Intelligence arată că, în 2019, între Bulgaria și SUA au călătorit aproximativ 210 000 pasageri. Însă toate zborurile au fost cu escală în marile hub-uri din Europa cum ar fi Frankfurt, Munchen și Istanbul. Chicago (17800 pasageri), New York (16300 pasageri) și Washington (7800 pasageri), top 3 orașe din SUA spre care s-a zburat (cu escală) din Bulgaria.

Legat de destinațiile din Canada, GullivAir încă nu le-a menționat. Însă Toronto a reprezentat cea mai mare piață, fiind raportați 7800 de pasageri ce au zburat din Bulgaria.

Menționăm că noul operator aerian GullivAir a primit AOC-ul de la Administrația pentru Aviație Civilă din Bulgaria în luna septembrie, în condițiile în care primul Airbus A330-200 a fost recepționat în august 2020.

Vă reamintim că datorită acestei companii aeriene și în colaborare cu Karpaten, România are zboruri non-stop spre Maldive și Republica Dominicană. Ceva mai multe informații găsiți la Cezar!

Leave A Reply

Your email address will not be published.